Persbericht
11 november 2021

Boomfeestdag bij het KEC in Gennep

Bomen maken gezond!

Op 10 november was het dan zover: de Nationale Boomfeestdag. Door een groot aantal enthousiaste kinderen zijn er tijdens deze feestelijk dag een aantal bomen geplant bij het nieuwe Kind Expertise Centrum in Gennep. Dit is meteen het startschot van de inrichting van het buitenterrein van het KEC, en van een nieuw plantseizoen.

Het thema dit jaar is: ‘Bomen maken gezond!’ Het belang van groen in de directe leefomgeving wordt steeds meer erkend en gewaardeerd. Groen heeft positieve effecten op de gezondheid van kinderen. In een groene (school)omgeving bewegen kinderen meer, ontwikkelen ze betere motorische vaardigheden en laten ze meer divers en creatief spel zien. Ook heeft een groene (school)omgeving positieve effecten op het psychisch welbevinden: kinderen ervaren er minder stress en meer rust en ze kunnen zich er beter concentreren.

Een groene schoolomgeving maakt kinderen dus gezonder én slimmer! Daarom vinden we het zo belangrijk dat het schoolplein en buitenterrein van het nieuwe KEC groen wordt ingericht. Er is een prachtig ontwerp gemaakt. Er komen maar liefst 94 bomen te staan, 88 nieuwe bomen en 6 lindes die worden verplaatst. Daarnaast worden er ca. 7000 struiken en heesters geplant en ook nog vaste (bloeiende) planten. Op 10 november is er gestart met de aanplant van de eerste bomen. Er zullen ook regenwormen worden uitgezet bij de bomen. Regenwormen maken gangen, waardoor er meer zuurstof in de grond kan komen, de afwatering verbeterd wordt en er meer bodemleven ontstaat. Door regenwormen in te zetten wordt de structuur van de grond weer losser, waardoor de bomen beter kunnen groeien. We geven ze zo een mooie start!

De aanplant wordt verzorgd door idverde realisatie uit Venray. Onze vaste partner IVN Maas en Niers heeft de kinderen begeleid en heeft een groene les gegeven over bomen en wormen op de scholen die dit jaar deelnemen. Dat zijn de Piramide, het Elckerlyck en Stella Nova (voorheen Maria Goretti).

Persbericht - Nationale Boomfeestdag 2021
Overzicht - Persbericht - Nationale Boomfeestdag 2021

Stel mij een vraag

Laatste nieuws

Meer nieuws