Nieuws
Suzanne 240 x 240
Suzanne Klerkx

Medewerker Marketing en Communicatie, idverde Nederland
T: +31 411 62 20 36

19 juli 2023

Circulair bewateringssysteem: Circular Flow System

Buiten sporten wordt steeds belangrijker in de maatschappij en hiermee neemt de wens om te voetballen op natuurgras ook toe. Tegelijkertijd zien we dat natuurgras in zijn onderhoud veel water verbruikt en stikstof uitloogt, omdat er op een inefficiënte manier beregend wordt en overtollig water wegvloeit.

idverde NL en BRAS FIJNAART hebben het Circular Flow System ontwikkeld; een nature based solution voor natuursportvelden! Dit nieuwe circulaire bewateringssysteem vangt regenwater op en bewaterd tijdens droge periodes.

Hoe werkt Circular Flow System?

Door de vochtsensoren in het systeem weten we precies wat de grasmat nodig heeft en met de constante opvang en hergebruik van regenwater is er geen uitvloeiing van water of meststoffen. Op deze manier hoeft er geen grondwater opgepompt te worden. Door gebruik van een speciale pompput en reservoir vindt geen verdamping plaats en zijn sprinklers voor beregening overbodig. Geen verdamping betekent geen extra kosten voor kraanwater en het ver/oppompen van water. Met deze nature based solution laten we de natuur haar werk doen!

Kom in aanmerking voor subsidies

Het Circulair Flow System leent zich niet alleen goed voor sportvelden, maar kan ook ingezet worden op daken of onder een parkeerplaats. Daarnaast komt het systeem in aanmerking voor vele subsidies, bij o.a. gemeenten, waterschappen en provincie om dit systeem aan te schaffen.

Benieuwd naar meer informatie of hulp nodig bij het aanvragen van subsidies. Schroom niet om contact op te nemen. Onze collega’s helpen u graag!

slider
Suzanne 240 x 240
Suzanne Klerkx

Medewerker Marketing en Communicatie, idverde Nederland

T: +31 411 62 20 36
E: suzanne.klerkx@idverde.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws