Nieuws
Roland van Braak - 2021
Roland van Braak

Regiomanager Zuidwest, idverde Realisatie
T: 06 22 42 16 21

27 oktober 2017

CO2-neutraal rijden door De Groenzoom

Afgelopen woensdag heeft Beheercombinatie De Groenzoom, vertegenwoordigd door Matthijs Punt (Groenaannemingsbedrijf Punt) en Olaf Janssen (BTL), de sleutels ontvangen van een 100% elektrische bedrijfswagen. “We zijn super trots!”, vertelt Cor Noorman. Als beheerder is hij iedere dag aanwezig in het gebied om de natuurontwikkeling te monitoren, maar ook om praktische zaken op te lossen. Zo kunnen bezoekers blijven genieten van De Groenzoom. Vanwege de grootte van het gebied en het meenemen van benodigd materiaal, is een goede auto nodig. Uiteraard met oog voor duurzame mobiliteit.

Ontvangst sleutels 100% elektrische bedrijfswagen van De Groenzoom
Ontvangst sleutels 100% elektrische bedrijfswagen van De Groenzoom

Stilte in het gebied

De keuze is daarom gevallen op een 100% elektrische auto, met 0 gram CO2-uitstoot per kilometer; niet alleen goed voor ons gehele klimaat, maar ook voor de flora en fauna in het gebied. Noorman: “Een groot voordeel van elektrische rijden is dat de auto geen motorgeluid produceert. Hierdoor worden de aanwezige vogels en andere dieren in het gebied niet gestoord wanneer ik het gebied inrijd.” De auto heeft een bereik tot 170 km, ruim voldoende voor de dagelijkse ritten in het gebied.

De Groenzoom

De Groenzoom is een natuur- en recreatiegebied van 560 hectare dat ligt in de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp en wordt ten noorden begrensd door Zoetermeer-Rokkeveen. De Groenzoom heeft het open karakter van een Hollandse polder met veel afwisseling van water, rietlanden, graslanden en kenmerkende houten landhekken. Beheercombinatie De Groenzoom bestaat uit BTL Realisatie en Groenaannemingsbedrijf Punt. BTL Advies verzorgt namens de beheercombinatie de ecologische begeleiding.

Roland van Braak - 2021
Roland van Braak

Regiomanager Zuidwest, idverde Realisatie

T: 06 22 42 16 21
E: roland.v.braak@idverde.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws