Persbericht
Suzanne 240 x 240
Suzanne Klerkx

Medewerker Marketing en Communicatie, idverde Nederland
T: +31 411 62 20 36

14 juni 2021

Een unieke speelplek voor Loevestein

Loevestein heeft een nieuwe speelplek! Deze is gebaseerd op de rijke geschiedenis van het kasteel. Begin april is akkoord gegeven op het inrichtingsvoorstel en is de aanleg van het speelterrein gestart. ”De nieuwe speelplek daagt jonge bezoekers uit om op een spelende manier bezig te zijn met de historie’’, aldus Dré van Dongen, Facilitair Manager van Loevestein. idverde NL heeft opdracht gekregen om de speelplek te ontwerpen en te realiseren. Nu Loevestein weer open is, kunnen bezoekers direct gebruikmaken van deze unieke speelplek.

Loevestein is gebouwd in de middeleeuwen, zo’n 650 jaar geleden. Het kasteel werd vroeger gebruikt als militair slot en later als staatsgevangenis. Het slot is tevens onderdeel van de Hollandse Waterlinie en staat precies op de plek waar de Maas en Waal elkaar kruisen. Strategisch gezien was dit vroeger een hele goede locatie. Het slot is bekend geworden door de bijzondere ontsnapping van gevangene Hugo de Groot. Hij werd via de boekenkist naar buiten gesmokkeld.

Het ontwerp

‘’Het ontwerp van de speelplek is gebaseerd op het militaire slot in combinatie met het verhaal over de ontsnapping’’, aldus Monique Kuijstermans, Tuin- en Landschapsontwerper bij idverde Advies. Educatieve componenten en het creëren van beleving speelden bij het maken van het ontwerp een belangrijke rol. Kuijstermans: ‘’De speelplek heeft het uiterlijk van een militaire stormbaan gekregen, met in het midden van het parcours de iconische boekenkist van Hugo de Groot. Kinderen kunnen hier op zitten, klimmen en klauteren en het verhaal naspelen.’’ De speelplek kan ook educatief worden gebruikt als verhalenplek.

Realisatie speelplek

Begin mei heeft idverde Realisatie de speeltoestellen van Replay Profs in Playgrounds geplaatst en is de inrichting volledig afgerond. ‘’Nu we weer open mogen, kunnen bezoekers direct gebruikmaken van de spiksplinternieuwe speelplek en schrijven wij samen nieuwe geschiedenis’’, aldus van Dongen.

Suzanne 240 x 240
Suzanne Klerkx

Medewerker Marketing en Communicatie, idverde Nederland

T: +31 411 62 20 36
E: suzanne.klerkx@idverde.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws