Nieuws
07 december 2018

Gemeente Neder-Betuwe onderzoekt beleving van de openbare ruimte

Hoe beleven de inwoners van de gemeente Neder-Betuwe het beheer van de openbare ruimte in hun woonwijk? Deze vraag staat centraal tijdens de belevingsschouw die de gemeente in samenwerking met BTL Advies uitvoert in Dodewaard tussen 26 november en 17 december. Het doel van de schouw is om het beheer van de openbare ruimte beter af te stemmen op de beleving van bewoners.

“De publieke buitenruimte heeft ontzettend veel invloed op onze gemoedstoestand. Zo kan het lopen door een natuurlijk park een prettig gevoel oproepen, terwijl het zelfde park in de nacht met storm een onbehagelijk gevoel geeft. Daarom moet bij het beheer van de openbare ruimte niet alleen gekeken worden naar beeldkwaliteit, maar ook naar beleving. Vanuit deze overtuiging voeren we belevingsschouw uit. De resultaten dienen als input voor beleid en beheerplanning van de gemeente”, legt Dirk-Jan Heil, projectleider bij BTL Advies uit.

De belevingsschouw wordt uitgevoerd door middel van een veldonderzoek. Bewoners van Dodewaard worden op verschillende plekken gevraagd naar hun beleving van de openbare ruimte. Voor de representativiteit worden er 350 mensen geënquêteerd van verschillende leeftijdsgroepen. Eind januari worden de resultaten van de schouw met gemeente Neder-Betuwe gedeeld.

Nieuws - Gemeente Neder-Betuwe onderzoekt beleving van de openbare ruimte 1

Stel mij een vraag

Laatste nieuws

Meer nieuws