Persbericht
Meggie Olijslagers - 2
Meggie Olijslagers

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland
T: 06 23 93 51 58

02 augustus 2017

Nieuw interactief groenbeleidsplan brengt beleid naar de burger

Groen heeft de tijd nodig om te groeien en bloeien, daarom is continuïteit van cruciaal belang. Om dit te waarborgen heeft de gemeente Dronten in juni haar nieuwe groenbeleidsplan vastgesteld. Dit integrale document vervangt drie oude plannen en is zo gebruiksvriendelijker en eenduidiger. Om het beleidsplan gemakkelijk toegankelijk te maken voor inwoners en medewerkers van de gemeente is gekozen voor een nieuwe vorm: geen dik pak papier dat in de la belandt, maar een interactief document. Door middel van vele kaartjes, fotocollages, symbolen en schema’s is het toegankelijk voor alle bewoners. De interactieve pdf van het groenbeleidsplan is hier te downloaden.

1080x600-groenplan

Van drie naar één

Jouke de Jong, Teammanager Groen Technisch Beheer bij gemeente Dronten: “Het oude groenbeleidsplan stamde uit 2006 en was aan een update toe. Omdat wij binnen de gemeente met meerdere beleidsplannen werkten, was dit een mooi moment om één document te maken. Hierin hebben alle groene beleidsmaatregelen binnen de gemeente een plek gekregen. Samen met BTL Advies hebben we het plan laagdrempelig en toegankelijk kunnen maken, zodat alle bewoners van de kernen Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant hier inzage in hebben.”

Een document voor iedereen

“Dit groenbeleidsplan is bijzonder, omdat het erg beeldend, kernachtig en interactief is”, vertelt Dion Koens, Adviseur Groenbeleid en Landschapsarchitect bij BTL Advies. Door middel van vele kaartjes, fotocollages, symbolen en schema’s en het maken van koppelingen tussen hoofdstukken en bijlagen is het erg toegankelijk. In plaats van het hele rapport door te bladeren kunnen de lezers nu snel, op een websiteachtige manier, doorklikken naar de voor hem of haar relevante informatie. “De hoofdlijnen worden visueel gebracht en zijn daardoor meteen duidelijk. Inwoners die meer achtergrondinformatie willen hebben, kunnen doorklikken om de uitgebreide en gedetailleerde teksten te lezen. Zo brengen wij het beleid naar de burgers toe!”

Over BTL

De BTL Groep bestaat uit BTL Advies, BTL Bomendienst en BTL Realisatie. Er werken zo’n 400 mensen verdeeld over een zestiental locaties.

Meggie Olijslagers - 2
Meggie Olijslagers

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland

T: 06 23 93 51 58
E: meggie.olijslagers@idverde.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws