Nieuws
Rozemarijn Weges-Pera
Rozemarijn Weges-Pera

Ontwerper Spelen, idverde Advies
T: 055 312 40 70

03 oktober 2019

Oude speeltoestellen krijgen een tweede leven in Almere

BTL heeft in het project ‘Circulaire speelplekken in Almere’ antwoord gegeven op de vraag vanuit de gemeente om een aantal speelplekken te herinrichten op basis van een circulaire economie. Dit hebben wij gedaan door vrijgekomen materialen uit de speelplekken te hergebruiken. Praktische en veel gebruikte voorbeelden hiervan zijn het werken met een gesloten grondbalans en het hergebruik van betonbanden, tegels en houtsnippers.

Verlengen levensduur speeltoestellen

BTL is in dit project nog een stap verder gegaan en heeft ook een aantal van de oude aanwezige speeltoestellen een tweede leven gegeven. Dit door de aanwezige schommels te voorzien van nieuwe houten staanders zodat de levensduur met minimaal 10 jaar is verlengd.

Ook kwamen wij een oud combinatietoestel tegen dat normaal gesproken afgevoerd zou worden. Projectleider Wouter Jochemsen zag ook hier een kans om een circulaire slag te slaan. Samen met ontwerpster Rozemarijn Weges-Pera van BTL Advies is er de keuze gemaakt om van de nog goede onderdelen een nieuw speeltoestel te maken. Dit is uiteindelijk een ‘circulair’ duikelrek geworden.

Inmiddels is dit circulaire speeltoestel ook gekeurd door de keuringsinstantie en veilig bevonden. Een mooie mijlpaal in dit project.

Afbeelding - Circulair duikelrek

Meer over het project ‘Circulaire speelplekken in Almere’

Wil je meer weten over het project ‘Circulaire speelplekken in Almere’? Houd dan onze website in de gaten. Binnenkort is er op onze website veel meer te lezen over dit bijzondere project.

Rozemarijn Weges-Pera
Rozemarijn Weges-Pera

Ontwerper Spelen, idverde Advies

T: 055 312 40 70
E: Rozemarijn.Weges-Pera@idverde.nl

“Echte avonturen kun je niet downloaden. Laat alle kinderen buiten spelen. ”

Laatste nieuws

Meer nieuws