• Home
  • Laatste nieuws
  • Beleef- en speeltuin van kinderdagcentrum de Vuurtoren officieel geopend!
Persbericht
Meggie Olijslagers - 2
Meggie Olijslagers

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland
T: 06 23 93 51 58

25 april 2018

Beleef- en speeltuin van kinderdagcentrum de Vuurtoren officieel geopend!

Bron persbericht | De Trans

Met man en macht is de afgelopen weken gewerkt aan de beleef- en speeltuin van Kinderdagcentrum de Vuurtoren in Emmen. Dit kinderdagcentrum (KDC) is onderdeel van Stichting De Trans. Professionals zoals BTL en deskundige medewerkers van De Trans hebben deze speciale tuin samen ontworpen en aangelegd.

Foto: De Trans

Het resultaat werd donderdagmorgen 19 april feestelijk gevierd met ouders, kinderen, medewerkers van De Trans en alle overige betrokkenen die er voor hebben gezorgd dat deze beleef- en speeltuin werd gerealiseerd. Onze speciale dank gaat uit naar de gemeente Emmen. Zonder hen had deze prachtige tuin niet kunnen worden aangelegd! Zij hebben het ons gegund om de tuin uit te breiden waardoor er meer speelgelegenheid voor kinderen is ontstaan.

De beleef- en speeltuin grenst aan een mooi bosgebied. Waar mogelijk is daarom gebruik gemaakt van natuurlijke materialen die het kind op allerlei manieren uitdagen om op avontuur te gaan. Zo is er onder andere een zandfabriek, een speelheuvel, een beleefpad en zelfs een schommel, speciaal voor kinderen die van een rolstoel gebruik maken. Buitenspelen maakt kinderen vrolijk en blij. Deze beleef- en speeltuin biedt de kinderen een mooie mix van ontspanning en inspanning. Medewerkers, ouders en kinderen van KDC de Vuurtoren zijn daarom trots en blij met deze prachtige aanvulling op het kinderdagcentrum.

beleef- en speeltuin, kinderdagcentrum de Vuurtoren
© De Trans

Over de Vuurtoren

Kinderdagcentrum de Vuurtoren biedt behandeling, begeleiding en verzorging aan kinderen met een ontwikkelachterstand in de leeftijd van 0 – 18 jaar. Binnen het KDC kan elk kind rekenen op een veilig en verantwoord pedagogisch klimaat. Op grond van een individueel ontwikkelplan wordt de expertise van groepsbegeleiders en therapeuten ingezet om het kind te ondersteunen en te stimuleren bij zijn of haar ontwikkeling. Deze behandeling en begeleiding wordt telkens afgestemd met ouders en verzorgers zodat het kind de beste kansen krijgt om zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen.

Meggie Olijslagers - 2
Meggie Olijslagers

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland

T: 06 23 93 51 58
E: meggie.olijslagers@idverde.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws