Nieuws
Meggie Olijslagers - 2
Meggie Olijslagers

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland
T: 06 23 93 51 58

20 februari 2024

Start herstelwerkzaamheden na hoogwaterschade bij Stuwweg Maas

Op woensdag 21 februari start idverde Realisatie, team PCN Maas, in opdracht van Rijkswaterstaat met de hersteloperatie na de hoogwaterschade bij de Stuwweg in Maastricht. De werkzaamheden tijdens deze complexe operatie zullen naar alle waarschijnlijkheid zo’n 6 tot 8 weken duren.

Aanleiding

Op 3 januari werd een noodsituatie gemeld bij de overlaatdam nabij de Stuwweg in Maastricht. Deze dam, die normaal gesproken voor stilstaand water zorgt waar woonboten liggen, bleek beschadigd over een breedte van 50 meter. Dit kwam door een korte hoogwaterperiode rondom kerst, gevolgd door een hogere waterafvoerpiek voor de Maas begin 2024. De doorbraak van de dam veroorzaakte een sterke waterstroom, waardoor het risico ontstond dat woonboten los zouden raken. De woonbootbewoners zijn uit veiligheidsoverwegingen geëvacueerd in een operatie gecoördineerd door de brandweer, politie en veiligheidsregio. Vanaf dat moment werkte idverde Realisatie, team PCN Maas intensief samen met diverse partijen om de gevolgen van de hoogwaterschade aan te pakken. In de nacht van 3 en 4 januari raakte één woonboot los en dreef tegen de brug van de Stuwweg, waardoor de brug werd afgesloten voor verkeer wegens instortgevaar. Lees hier meer: hersteloperatie aan de Stuwweg bij Maastricht

Wat gaan we doen?

De komende zes tot acht weken worden de volgende herstel- en verstevigingswerkzaamheden uitgevoerd:

  • Stabiliseren van de beschadigde brug
  • Bergen van de woonboot die tegen de brug gedreven is.
  • Een plan opstellen voor het repareren of vervangen van de beschadigde brug.
  • Een tijdelijke verbinding realiseren voor het verkeer van de Oude Smeermaeserweg / Bosscherweg naar de Stuwweg, ter vervanging van de veerpont en totdat de beschadigde brug hersteld is.
Kraan
Werkzaamheden Stuwweg

Uitvoeren met vertrouwen

Om de herstelwerkzaamheden uit te kunnen voeren werken we nauw samen met verschillende partijen als o.a. Mammoet, van den Biggelaar, Oceaa en diverse andere onderaannemers. In totaal zijn er zo’n 30 mensen ingehuurd om deze uitdagende opdracht te kunnen voltooien. We kijken met vertrouwen uit naar de uitvoering van deze operatie, aangezien we voor de noodzakelijke civiele kennis worden ondersteund door onze partner Oceaa.

Blijf op de hoogte van werkzaamheden!

Dit complexe project vereist verschillende disciplines op een unieke locatie! Met vastberadenheid en samenwerking zetten we ons in om hier zo snel mogelijk weer een veilige omgeving te creëren. Benieuwd naar de voortgang en uitvoering van de werkzaamheden op locatie? Via onze social media kanalen op LinkedIn, Instagram en Facebook zullen we de komende weken op verschillende momenten foto’s en video’s delen. Mocht u aanvullende vragen hebben, vragen wij u contact op te nemen met de afdeling Marketing & Communicatie via Persinformatie – idverde.

Meggie Olijslagers - 2
Meggie Olijslagers

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland

T: 06 23 93 51 58
E: meggie.olijslagers@idverde.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws