Nieuws
29 augustus 2019

Toezicht houden op unieke natuurgebieden in Nederland

Nederland kent voornamelijk in West- en Noord-Nederland verschillende veengebieden. Naast dat veengebieden zich kenmerken door veel open water, staan ze ook bekend om de prachtige heide en grassen die er groeien.

Onderhouds- en herstelwerkzaamheden

De veengebieden vragen, net als andere natuurgebieden, regelmatig om onderhoud. Vorige week zijn de werkzaamheden voor het herstel van het hoogveengebied Engbertsdijksvenen weer van start gegaan. Er wordt onder andere opslag op het veen verwijderd. Het feit dat 17 van de 25 hectare levend hoogveen in Nederland hier te vinden is, tekent de grote natuurwaarde. Ron Brummelhuis, Technisch Adviseur bij BTL Advies in Apeldoorn, is wekelijks in het veld om toezicht te houden op de uitvoering van deze herstelwerkzaamheden. Een mooie klus in een prachtige omgeving. Ron: “Ik heb het geluk toezicht te mogen houden in dit natuurgebied. Het is heerlijk om met de laarzen door dit mooie gebied te sjouwen.”

Binnenkort beginnen de onderhoudswerkzaamheden op de Veluwe, waar BTL Advies ook directie voert en toezicht zal houden op de werkzaamheden. Het gaat hierbij om het herstel en behoud van heide- en stuifzandterreinen. Deze werkzaamheden, en het toezicht daarop, dragen bij aan het behoud van biodiversiteit en bepaalde plant- en diersoorten in hun natuurlijke leefomgeving. En dat maakt het voor de natuurliefhebbers weer mogelijk om unieke foto’s te blijven maken!

Nieuws - Overzicht - Toezicht houden veengebieden

Stel mij een vraag

Laatste nieuws

Meer nieuws