Aanleg groendak terminal

Boko bv Dakbedekkers
Onze expertises
Boko bv Dakbedekkers | 2020 | Rotterdam

Nieuwe terminal met duurzame toepassingen

De afgelopen periode is door bouwbedrijf VolkerWessels Bouw Schiphol hard gewerkt aan de nieuwe terminal van Rotterdam The Hague Airport. Blikvanger en belangrijk onderdeel binnen het ontwerp is een groot licht hellend groendak.

Groendak

Het groendak is aangelegd door idverde Realisatie en bevat twee sparingen voor dakterrassen ten behoeve van horeca. Deze sparingen fungeren als trechters die daglicht in de nieuwe terminal brengen. Het groendak heeft een oppervlak van circa 1.750 m2 en bestaat uit tientallen soorten vetplanten die op voorgekweekte matten zijn aangebracht. Het totale pakket is zo’n 8-9 cm dik en kan ongeveer 40 m3 regenwater tijdelijk vasthouden en vertragend afvoeren. Daarnaast heeft het een koelende werking op het binnenklimaat in warme perioden. Ook staan er gedurende het groeiseizoen diverse verschillende planten in bloei en wat gunstig voor is voor vlinders en bijen.

Nieuwe vertrekhal

Het gebouw wordt meer dan tien meter breder dan de oude vertrekhal. In de nieuwe terminal verlopen processen straks efficiënter. Zo verloopt de doorstroming van passagiers straks soepeler en draagt het bij aan de strategische pijler van de luchthaven: het realiseren van de ultieme passagiersbeleving.

Moen & Van Oosten Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp geweest. In het ontwerp is, onder andere door het groendak, rekening gehouden met (dag-)licht, een zakelijke en warme uitstraling en met duurzaamheid van de luchthaven.

Roeland Pullen Tijdelijk
ing. Roeland Pullen

Adviseur Dak- en Gevelgroen, idverde Realisatie

Stel mij een vraag

Brochure Groener bouwen

Wilt u meer weten over de groene mogelijkheden voor uw bouwproject? Download dan onze brochure Groener bouwen.

Download brochure
Square_Brochure_groener-bouwen@2x