Aanleg kunstgrasveld

B.S.V. Boeimeer
Onze expertises
B.S.V. Boeimeer | 2019 | Breda

Vergroten speelcapaciteit

B.S.V. Boeimeer is een voetbalvereniging in Breda met 4 voetbalvelden. Door het intensieve gebruik en de samenwerking met NAC was er de behoefte om de capaciteit te vergroten. Daarom is een natuurgrasveld zonder verlichting vervangen door een kunstgrasveld met verlichting.

Van ontwerp tot aanleg

B.S.V. Boeimeer heeft begin 2019 aan idverde de vraag gesteld om een plan te maken om de speelcapaciteit te vergroten. idverde Advies is hiermee aan de slag gegaan en heeft een ontwerp en een technische omschrijving gemaakt. Na het verlenen van de vergunningen heeft idverde Realisatie de opdracht gekregen om het kunstgrasveld aan te leggen.

Duurzaam en minder onderhoud

De aanleg van het kunstgrasveld is in verschillende stappen uitgevoerd. Allereerst zijn het oude natuurgrasveld en de sproei installatie verwijderd. Daarna kon er worden begonnen met het aanbrengen van de zandlaag met daarbovenop een onderlaag van RST Plus. Dit is een menggranulaat dat bestaat uit hergebruikt infill zand en puin. Deze duurzame onderlaag zorgt voor een uitstekende stabiliteit en heeft een goede waterdoorlaatbaarheid. Nadat zowel de zandlaag als de onderlaag waren goedgekeurd is de kunstgrasmat aangelegd.

Tegelijkertijd zijn rondom het voetbalveld betonplaten als bestrating aangebracht. De naden van de betonplaten zijn afgekit, zodat de er geen onkruid tussen kan komen en er minder onderhoud nodig is.

RST Plus
RST Plus

Prettige samenwerking

Tijdens het gehele traject is er intensief contact geweest tussen de voetbalvereniging en idverde. Ook hebben idverde Advies en idverde Realisatie de werkzaamheden nauwkeurig op elkaar afgestemd, waardoor het totale proces van ontwerp tot en met aanleg goed is verlopen. Het resultaat is een prachtig voetbalveld, waar de spelers van zowel B.S.V. Boeimeer als de jeugdspelers van NAC intensief en met veel plezier gebruik van maken.

Aanleg kunstgrasveld in beeld

Michiel Cox
Michiel Cox

Vestigingsmanager, idverde Realisatie

Stel mij een vraag

Brochure Groener sporten

Wilt u meer weten over de groene mogelijkheden voor uw sportpark? Download dan onze brochure Groener sporten.

Download brochure
Square_Brochure_groener-sporten@2x