De Groene loper

Gemeente Oldenzaal
Gemeente Oldenzaal | 2014 - 2016 | Oldenzaal

Fleurige stationsomgeving

BTL heeft in 2014 de werkzaamheden afgerond bij het vernieuwde stationsplein (het busstation, P+R-terrein en stationsgebouw) in Oldenzaal. Onderdeel van dit project is de aanleg van de Groene Loper, een van de verkeersverbindingen met het zuidelijke deel van Oldenzaal.

Project - De Groene Loper

Vaste planten

De vaste planten in dit project zijn samengesteld door de gemeente Oldenzaal. Hierbij zijn een aantal ideeën van BDP.khandekar opgenomen.
De Groene Loper is vooral bestemd voor fietser en voetgangers, en vormt in de toekomst een groene verbinding tussen het centrum en het woongebied ten zuiden van de spoorlijn. Tevens is het de toegangspoort tot de stad en Noordoost-Twente, voor bezoekers die per trein naar Oldenzaal komen. Vanuit de Groene Loper starten wandel- en fietsroutes in de omgeving en stad.

Bomen en nazorg

Ontwerpbureau BDP.khandekar heeft de vormgeving van de tunnel en het ontwerp van de openbare ruimte gemaakt. De wereld van het station staat haaks op de parkachtige loper. BTL Realisatie, vestiging Hengelo verzorgde het groene deel van de loper. De werkzaamheden bestonden uit: het leveren en planten van bomen en heesters, het leveren en aanbrengen van graszoden en het plaatsen van beschoeiingen in het talud. Daarnaast heeft BTL drie jaar de nazorg voor de bomen voor haar rekening genomen.

“Samen met BTL en de NS is de gemeente erin geslaagd om de stationsomgeving een nieuwe groene uitstraling te geven.” René Beckmann - Gemeente Oldenzaal - Groentechnisch medewerker

Vind je dit project interessant?

Dan is onze nieuwsbrief zeker een aanrader. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten en ontwikkelingen binnen het groen.