• Home
  • Projecten
  • Groenonderhoud en -optimalisatie voor woningbouwcorporatie

Groenonderhoud en -optimalisatie voor woningbouwcorporatie

Woningbouwcorporatie Welbions
Woningbouwcorporatie Welbions | 2017 |

Optimaal groenonderhoud

Woningbouwcorporatie Welbions is actief in Hengelo en Borne. Voor zo’n 23 locaties van deze corporatie verzorgt idverde Realisatie, vestiging Hengelo het groen- en totale terreinonderhoud. De voorman ter plaatse heeft een bijzonder prettig contact met de opdrachtgever en kan hen, door middel van de idverde app, rechtstreeks voorzien van verbetervoorstellen. De voorman kan ter plaatse foto’s maken en deze doorsturen, zodat Welbions direct ziet wat er aan de hand is.

Een bijzondere werkvorm

Zo’n drie jaar geleden is idverde Realisatie, vestiging Hengelo, via een aanbestedingstraject, samen met drie andere groenaannemers als opdrachtnemer aan Welbions verbonden. Concreet wil dit zeggen dat het groenonderhoud met 3 andere partijen wordt verzorgd. Wel alle vier op andere locaties, maar qua visie trekken de partijen wel samen op. Deze visie is gebaseerd op VHG de Levende Tuin en het Levende Gebouw om zo Welbions te voorzien van informatie rondom thema’s als biodiversiteit.

Welbions, wooncomplex Klokstee
Welbions, wooncomplex Klokstee
Welbions, Borne
Welbions, Borne

Onderhoud en aanleg

Natuurlijk is er ook veel persoonlijk contact. De verbetervoorstellen die de voorman heeft aangedragen, zijn in veel gevallen ook door idverde Realisatie, vestiging Hengelo uitgevoerd. Zo waren een aantal tuinen echt gedateerd. Na het indienen van een voorstel zijn de tuinen aangepast en voorzien van Lageschaar beplanting. Dit geldt bijvoorbeeld voor de locatie Te Kiefte in Borne. Een goede, jarenlange relatie zorgt ervoor dat opdrachtgever en -nemer dezelfde visie delen als het gaat om groenonderhoud. Met als resultaat: optimaal plezier voor de huurders!