• Home
  • Projecten
  • Een groene daktuin en sedumdaken voor wooncomplex De Vesting in Rosmalen

Een groene daktuin en sedumdaken voor wooncomplex De Vesting in Rosmalen

Wijnen Bouw Schijndel
Wijnen Bouw Schijndel | 2023 - 2024 | Rosmalen

2000m2 sedumdaken en een daktuin

In Nieuwbouwwijk ‘De Groote Wielen’, gelegen tussen ‘s-Hertogenbosch en Rosmalen, is tussen juni en september 2023 het nieuwe wooncomplex ‘De Vesting’ gerealiseerd. De Vesting bestaat uit 47 appartementen, met daaronder een supermarkt en andere winkels. In opdracht van Wijnen Bouw Schijndel heeft idverde NL de daktuin op de eerste verdieping gerealiseerd en 2000 m2 sedumdaken aangelegd bovenop de appartement2000en.

50 verschillende soorten beplanting

idverde NL heeft het ontwerp verder technisch uitgewerkt om vervolgens te kunnen starten met de realisatie. Alle aangrenzende appartementen kijken uit op de groene binnentuin. De daktuin bestaat uit verschillende beplanting, berging ruimtes en ontmoetingsplekken. Roeland Pullen (Adviseur Dak- en Gevelgroen) vult aan: “Op de foto’s lijkt het groen nu nog pril, maar met ruim 50 aangebrachte verschillende plantensoorten, kijken we erg uit naar de opkomende groene kleuren en geuren in het voorjaar!”

Daktuin Rosmalen
Daktuin in Rosmalen

Met de komst van de nieuwe daktuin en sedumdaken wordt de biodiversiteit vergroot, zorgt het voor meer verkoeling in de bebouwde omgeving, draagt het bij aan een goed waterbeheer en zorgt het voor meer natuurontwikkeling in de buurt.

Brochure Groener bouwen

Wilt u meer weten over de groene mogelijkheden voor uw bouwproject? Download dan onze brochure Groener bouwen.

Download brochure
Square_Brochure_groener-bouwen@2x
Roeland Pullen Tijdelijk
ing. Roeland Pullen

Adviseur Dak- en Gevelgroen, idverde Realisatie

Stel mij een vraag