Gezond onderwijsterrein

ROC van Twente
Onze expertises
ROC van Twente | 2014 - 2015 | Enschede

Ontwerp, participatie met studenten en realisatie

In het voorjaar van 2014 is BTL door de VHG benaderd voor de sponsoring van één vierkante meter vlindertuin bij het ROC van Twente. Op basis van deze aanvraag hebben wij contact opgenomen met het ROC voor de invulling hiervan. Tijdens dit gesprek bleek dat er nog geen ontwerp was en dat hiervoor ook nog niets geregeld was. BTL heeft samen met Nijha een presentatie gehouden en een voorstel gemaakt voor het volledige ontwerp en participatietraject. Dit naar tevredenheid van het ROC!

Ontwerpsessies met studenten

Tijdens het ontwerptraject zijn er diverse sessies georganiseerd met studenten en docenten van het ROC. Jantje Beton was vanuit het project Gezonde Schoolpleinen betrokken als projectbegeleider en sessieleider. De sessies waren bijzondere gesprekken en hebben creatieve bijdragen aan het definitieve ontwerp opgeleverd. Na presentatie van het definitieve ontwerp bleek de vlindertuin niet meer door te gaan, maar BTL kreeg wel de opdracht voor de realisatie van het volledige ontwerp.

Snelle realisatie

Een week na gunning zijn wij gestart met de realisatie. Op het terrein staat o.a. centrale verblijfsruimte, een tafeltennistafel, kunstgrassportveld voor voetbal, hockey en basketbal en beweegparcours. Uniek is dat het ROC hun eigen examenstraat heeft waar studenten van de ROC-afdeling Veiligheid en Handhaving in een levensechte omgeving getest kunnen worden op situaties uit de dagelijkse werkpraktijk.

Van vlindertuin naar volledige metamorphose

Extra bijzonder aan dit project is het feit dat we samen met de klant en door een doordacht plan van BTL en Nijha meer hebben kunnen betekenen voor de klant, dat wat oorspronkelijk de vraag was. Hierdoor levert het onderwijsterrein een betere bijdrage aan de doelstelling van het ROC, namelijk studenten de mogelijkheid bieden om zich optimaal te ontwikkelen in een prettige omgeving.

Pim Lage Venterink
Pim Lage Venterink

Productmanager Spelen, idverde Realisatie

Stel mij een vraag