• Home
  • Projecten
  • Groen schoolplein voor Burgermeester Westerbeek van Eertenschool

Groen schoolplein voor Burgermeester Westerbeek van Eertenschool

Burgermeester Westerbeek van Eertenschool
Onze expertises
Burgermeester Westerbeek van Eertenschool | 2023 - 2024 | Varik

Groener spelen, leren en bewegen

In de zomer van 2023 is idverde NL begonnen om het schoolplein van de Burgermeester Westerbeek van Eertenschool in Varik te vergroenen. idverde Advies, vestiging ’s-Hertogenbosch kreeg van de school de opdracht om het ontwerp te maken en idverde Realisatie, vestiging Haaren heeft de aanleg gerealiseerd. Momenteel hebben onze collega’s het laatste plantwerk gerealiseerd en is het schoolplein in april 2024 feestelijk geopend. Het schoolplein wordt met veel plezier in gebruik genomen.

Het nieuwe schoolplein is veel meer dan alleen een plek om te spelen. Door een zorgvuldige plantenselectie en doordachte keuze van speeltoestellen, een buitenklas, een belevingspad en natuurlijke elementen zoals een wadi en verhogingen en verlagingen in het schoolplein, draagt het niet alleen bij aan het speel- en leerplezier, maar ook aan de gezondheid, biodiversiteit en het klimaat.

groner schoolplein
groner schoolplein

Daarnaast biedt het groene schoolplein nieuwe kansen voor educatie en welzijn. Kinderen worden uitgedaagd om te spelen, te ontdekken en te leren in een omgeving die creativiteit en verbinding met de natuur aanmoedigt. Met dit project heeft de Burgermeester Westerbeek van Eertenschool een belangrijke stap gezet naar een duurzamere toekomst, waarin kinderen in een natuurlijke omgeving kunnen spelen en leren.

Speelconcept - Spelen in 't groen

Wilt u meer weten over de groene mogelijkheden voor uw kinderdagverblijf of school? Download dan onze leaflet over ons speelconcept 'Spelen in 't groen'.

Download brochure
brochure-spelen-groen-idverde-lrg@2x
Joost Duin
Joost Duin

Projectleider, idverde Realisatie

Stel mij een vraag