Inrichting buitenruimte

Alberdingk Thijm Scholen
Alberdingk Thijm Scholen | 2015 | Laren

Sporten op het schoolplein

In januari 2015 ontstond het eerste contact tussen Alberdingk Thijm Scholen en BTL. In de zomervakantie hebben wij een ontwerp gemaakt voor basisschool De Binckhorst – St. Jan.

Project - Inrichting buitenruimte - Links

Eén geheel

Het ontwerp is gemaakt op basis van de wensen en ideeën vanuit de school, onze visie en de omgeving waarin de school gelegen is. De wens vanuit de school was om meer beweging te stimuleren door middel van sport en spel.
Het sportveld is open, maar een hoge rand zorgt ervoor dat de bal binnen blijft. Tevens hebben wij op het kleuterplein en het grote plein extra elementen toegevoegd zoals een duikelrek, een waterpomp en een boombank.

Gescheiden, maar toch samen

De basis van het plein is het sportveld waarop kinderen kunnen voetballen, handballen, basketballen en volleyballen. De losse elementen daaromheen zorgen dat kinderen ook door spel kunnen bewegen. Door de positionering worden de verschillende functies op een natuurlijke manier gescheiden, maar de gekozen materialen en bewegingsroutes over het plein zorgen voor één prachtig geheel. Hierdoor kan ieder kind doen wat hij of zij wil, maar spelen ze toch samen.

"Wij zetten flink in op sport, beweging en gezonde lifestyle. Op het schoolplein is veel te beleven. Zo komen sport en sociale interactie samen in ons onderwijs." Marline Schaapherder - Directeur De Binckhorst & St. Jan
Pim Lage Venterink
Pim Lage Venterink

Productmanager Spelen, idverde Realisatie

Stel mij een vraag

Vind je dit project interessant?

Dan is onze nieuwsbrief zeker een aanrader. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten en ontwikkelingen binnen het groen.