Multifunctionele buitenruimte voor studenten

Stichting Studenten Huisvesting Nijmegen (SSH&)
Stichting Studenten Huisvesting Nijmegen (SSH&) | 2016 - 2017 | Nijmegen

Eigentijdse materialen

In opdracht van SSH& heeft BTL Advies het ontwerp voor de buitenruimte bij de locatie Hoogeveldt verzorgd. De vraag was om een robuuste inrichting met eigentijdse materialen te realiseren waar de student en bewoner zich thuis voelt en kan genieten van de tuin. Daarnaast moesten auto’s een ondergeschikte rol krijgen en fietsparkeerplaatsen duidelijk worden gemarkeerd met groen.

Meer projecten voor Stichting Studenten Huisvesting Nijmegen (SSH&)

Van masterplan tot uitvoering

BTL Advies was verantwoordelijk voor het totaaltraject, van masterplan tot en met de uitvoeringsbegeleiding. Eind 2016 is het Definitief Ontwerp en het Technisch Ontwerp opgeleverd. In 2017 is de buitenruimte door BTL Realisatie aangelegd.

Plattegrond SSHN - 1080

Hoogwaardige groene ruimte

De centrale ruimte in het hart van het complex is ingericht met een verhoogd gazon met een zitrand, robuuste tafels, picknicksets en een barbecue-plaats. Hier komen studenten en bewoners samen onder de grote bestaande eikenbomen.

De autovrije gebieden en de toegangen naar de entrees van het complex zijn voorzien van een uniforme en herkenbare verharding. De routing en parkeerplaatsen voor de auto’s zijn geclusterd en logisch geplaatst zodat de auto altijd te gast is op het terrein. Het fietsparkeren is ingekleed in groenblijvende hagen. De aanwezigheid van bestaande en nieuwe bomen maken het geheel af tot een prettige verblijfsruimte.