Nieuwe daktuin voor ANNO52 in Bergen op Zoom

Rooftop Dakbeheer BV
Onze expertises
Rooftop Dakbeheer BV | 2021 - 2022 | Bergen op Zoom

Voormalige V&D krijgt metamorfose

Het winkelpand van de voormalige V&D in Bergen op Zoom  is een metamorfose ondergaan en heet vanaf nu ANNO52.  Projectontwikkelaar en bouwgroep BVR Groep BV heeft van de drie bouwlagen nu vier bouwlagen gemaakt en in het midden van het pand is op de eerste verdieping een opening gemaakt en een daktuin gerealiseerd. Op de  begane grond komen commerciële winkels en op de eerste, tweede en (nieuwe) derde verdieping zijn er in totaal 45 appartementen gebouwd. idverde Realisatie, vestiging Roosendaal heeft van Rooftop Dakbeheer BV de opdracht gekregen om de daktuin aan te leggen. De daktuin dient als binnentuin voor de bewoners van het appartementencomplex. Medio februari 2022 is de daktuin opgeleverd en in het voorjaar kunnen de bewoners hun appartementen betrekken.

Daktuin

Begin december 2021 is idverde Realisatie begonnen met de constructie van de daktuin. Allereerst is er gestart met de montage van de vlonders en is er een drainagelaag aangelegd, waar de plantvakken komen. De drainagelaag vangt het water op, zodat het groen in de plantvakken ook op drogere dagen voorzien wordt van water.

Om verschillende hoogtes te creëren, zijn er heuvels gemaakt van intensief daktuinsubstraat met daaronder EPS-platen om gewicht te besparen. Ook zijn er diverse plantbakken geplaatst, welke samen met de andere beplanting de daktuin groen kleuren. Op de heuvels en in de plantbakken zijn vaste planten en niet woekerende bamboesoorten geplant. Een mix van sedum-kruiden-grassen zijn geplant op de overige delen. Verder zijn er in het midden van de binnentuin verhoogde zitelementen gemaakt en twee Gleditsia’s bomen geplant. De bomen hebben een draadkluit maat 20-25 en een transparante kroon, waardoor het binnen de gewichtslimieten valt en het niet te veel licht ontneemt.

Studenten Curio helpen met het planten van groen op de derde verdieping

Begin februari jl. is de daktuin van de derde verdieping aangelegd. Hier zijn plantstroken gerealiseerd met een mix van sedum-kruiden en kleine grassen. In de afrondende fase hebben onze collega’s hulp gekregen van de studenten van CURIO. Na een rondleiding en sneltreincursus over de daktuin op de eerste verdieping, hebben de studenten meegeholpen met het planten van het groen op de derde verdieping. Onze collega’s delen graag hun vakkennis met de volgende generatie groenexperts om zo ook in de toekomst bij te dragen aan een groenere wereld!

Het project in beeld

Coen Bal
Coen Bal

Productmanager dak- en gevelgroen, idverde Realisatie

Stel mij een vraag