Groener werken

Square_Brochure_groener-werken@2x
Brochure Groener werken

Realiseer een waardevol en inspirerende groene werkomgeving

De uitstraling van uw bedrijventerrein is hét visitekaartje voor uw onderneming. Oogt uw buitenterrein verzorgd, dan is de eerste indruk bij uw bedrijf dat ook. Kies voor een goede indruk met de juiste inrichting en integraal beheer. We geven uw groene werkomgeving of bedrijfstuin graag een professionele en aansprekende uitstraling.

Groen en imago

Waar u ook werkt, uw handelen en werkzaamheden hebben invloed op de natuur en het milieu. Als ondernemer een groene voetstap achterlaten past helemaal binnen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

De inrichting van een groen bedrijventerrein of bedrijfstuin levert hierbij een waardevolle bijdrage. Een groene werkomgeving zorgt naast een prettige en veilige werkplek verder ook voor een schonere lucht en meer biodiversiteit in de omgeving doordat er groener wordt gebouwd.

Multifunctioneel

De inrichting van een bedrijventerrein bepaalt de functionaliteit van de ruimte. Groen zorgt voor een prettigere werkplek en biedt mogelijkheden om te ontspannen. Verzorgde beplanting kan verder bijdragen aan een warme entree of een heldere routing en zo veilige verkeersstromen ondersteunen. Zelfs wanneer de ruimte schaars is, zijn er mogelijkheden voor groen. Denk aan binnentuinen, gevelbeplanting en daktuinen.

Herinrichting bij Bolduc
Syntrus Achmea Real Estate & Finance
Bekijk project
Toekomstgericht werken
Nationale Politie
Toekomstgericht werken
Bedrijventerrein De Run

RICH concept

Een groene werkomgeving zorgt voor een optimale werkomgeving. Uit diverse studies blijkt dat het werken in het groen goed is voor de gezondheid van je medewerkers, het ziekteverzuim verlaagd, de productiviteit verhoogd en zorgt voor een ontmoetingsplek.

Tevens zorgt groen voor CO2 afvang, helpt het tegen verkoeling op warme dagen en zorgt het voor water afvang bij neerslag. Groen biedt antwoorden op maatschappelijke vraagstukken en maakt een industrieterrein of bedrijfstuin klimaatbestendig.

Het RICH concept van idverde NL maakt dit meetbaar en helpt bedrijven om duurzaamheidsambities, zoals de Sustainble Development Goals (SDG’s), te behalen. Benieuwd wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen? Download hieronder de leaflet van RICH.

Leaflet RICH concept

Wilt u meer weten over ons RICH concept? Download dan onze leaflet.

Download brochure
Mock-up afbeelding RICH-concept

Financiering en subsidieregelingen

Iedereen kent de meerwaarde van groen en dit krijgt dan ook steeds meer aandacht. Om de verduurzaming en realisatie van groene bedrijventerreinen verder te stimuleren zijn er verschillende subsidieregelingen en financieringsmogelijkheden. Zo heeft de provincie Zuid-Holland twee subsidieregelingen. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden.

Kom met ons in contact!

Martin Wigger
Martin Wigger

Adviseur Business, Industrie en Zorg

T: 06 82 48 14 52
E: martin.wigger@idverde.nl

Pieter Jan Lourens
Pieter Jan Lourens

Productmanager Business, Industrie en Zorg

T: 06 82 77 75 46
E: PieterJan.Lourens@idverde.nl

headerafbeelding-branche-5

Al onze experts

Meer groener werken

Onze klanten
  • Bedrijven
  • Industrieterreinen
  • Kantoorcomplexen

Wat kan groener werken voor u betekenen?

Vind onze expert bij u in de buurt
  • Groen verhoogt het concentratievermogen.
  • Groen maakt bedrijfstuinen, kantoorparken en bedrijventerreinen aantrekkelijker.
  • Groen creëert een gezonde werkomgeving.
  • Groen verhoogt de productiviteit.
  • Groen versterkt het (duurzaamheids)imago van de organisatie.
  • Groen verhoogt de tevredenheid van medewerkers.

Brochure Groener werken

Wilt u meer weten over de groene mogelijkheden voor uw bedrijfstuin of bedrijventerrein? Download dan onze brochure Groener werken.

Download brochure
Square_Brochure_groener-werken@2x