Groener zorgen

Groen op recept

Groen is gezond en van grote meerwaarde voor de zorg. Groen draagt bijvoorbeeld bij aan een sneller herstel van uw cliënten en verkort zo de behandelduur. Groen zorgt ook voor een aangenamer leven. Zeker van mensen in de langdurige verpleegzorg. Wij worden beter door groen.

Belevingsgerichte zorg en gastvrijheid

In de zorg draait het om het welzijn van mensen. Niet voor niets zijn belevingsgerichte zorg en gastvrijheid kernbegrippen in de gezondheidszorg. Groen kan er voor zorgen dat iemand zich beter voelt. De omgeving speelt hierbij dus een grote rol. In een groene omgeving komt alles samen. Cliënten, bewoners en bezoekers voelen zich er meer welkom en worden sneller beter. Groen is dus niet alleen mooi, maar ondersteunt ook uw zorgproces.

Aangepaste woon- en verblijfvormen

Nederland telt steeds meer aangepaste woonvormen. Mensen kunnen hierdoor actief mee blijven doen in de samenleving. Groen speelt hierbij een belangrijke rol. Dat geldt voor het buitenterrein van de zorglocaties, maar zeker ook voor de directe omgeving. Het samen gericht kijken naar ‘groene zorg’ levert alle betrokken partijen voordelen op. Van zorgorganisatie en woningbouwcorporaties tot gemeenten. En de zorgbehoevende in het bijzonder.

Brochure Groener zorgen

Wilt u meer weten over de groene mogelijkheden voor uw ziekenhuis, zorginstelling of zorgcomplex? Download dan onze brochure Groener zorgen.

Download brochure
Groener-Zorgen

Zorgconcept idverde

idverde weet alles over groen als therapie of middel om de zorg te ondersteunen. Om ervoor te zorgen dat u ook alles uit uw groene omgeving haalt, hebben wij een zorgconcept ontwikkeld. Hierin hebben we alle mogelijkheden van gezond groen naar praktische oplossingen vertaald. Op deze manier zorgen we dat groen rondom uw zorglocatie(s) daadwerkelijk zorgt voor ontspanning, afleiding, veiligheid, verbinding, geluidreductie, fijne geuren en kleuren, luchtzuivering en stressvermindering.

Schema zorgconcept
Lees meer over ons zorgconcept
Herinrichting zorgtuinen
Carintreggeland
Terreinonderhoud zorgcomplex
Lentis
Onderhoud groene buitenruimte
Radboud UMC

Meer groener zorgen

Onze klanten
 • Ziekenhuizen
 • Zorginstellingen
 • Zorgcomplexen

Wat kan groener zorgen voor u betekenen?

 • Groen heeft een helende werking.
 • Groen maakt langdurige opname prettiger.
 • Groen stimuleert bewegen en sociale interactie.
 • Groen verkort de behandelduur.
 • Groen helpt bij omgaan met stress en pijn.
 • Groen vergroot de gastvrijheid.
 • Groen prikkelt de zintuigen.
 • Groen ondersteunt het zorgproces.

Brochure Groener zorgen

Wilt u meer weten over de groene mogelijkheden voor uw ziekenhuis, zorginstelling of zorgcomplex? Download dan onze brochure Groener zorgen.

Download brochure
Groener-Zorgen