Zorg

Aanleg van gezond groen op zorglocaties

Zorglocaties laten profiteren van alle voordelen van een gezonde, groene omgeving. Dát is onze doelstelling bij idverde Realisatie. We zorgen altijd dat zorglocaties toegankelijk, veilig, therapeutisch, vol afleiding en gezond groen zijn. Wij realiseren en onderhouden buitenterreinen bij zorglocaties.

Groen als medicijn

Met onze groenprojecten voor zorglocaties stimuleren we patiënten en cliënten om in beweging te komen, sociale contacten te leggen of gewoon te genieten van de helende omgeving. Een bron van rust, herinneringen en brenger van leven. Groen kan echter alleen als medicijn dienen als aan de juiste voorwaarden is voldaan. Van het ontwerp tot de aanleg moet het groenplan kloppen. Het buitenterrein vraagt verder om deskundig en duurzaam onderhoud. Wij kunnen al deze taken voor u uitvoeren.

Aanleg

Net als zorg op maat, is de inrichting van groen ook maatwerk. Groener zorgen betekent vooral profiteren van alle positieve effecten van groen. We kijken verder dan de aanleg alleen. We zijn er voor de allereerste inventarisatie tot het onderhoud. We houden niet alleen rekening met patiënten en cliënten, maar kijken ook nadrukkelijk naar zorgpersoneel en bezoekers. Onze kracht zit hem in de geïntegreerde aanpak met onze collega’s van idverde Advies en idverde Bomendienst. Vanaf het ontwerp tot de aanleg zetten we onze gezamenlijke kennis in. U krijgt zo altijd de begeleiding die nodig is om te voldoen aan de belangrijke principes: toegankelijkheid, veiligheid, afleiding, therapie en gezond groen.

Onderhoud

Groen verandert gedurende de jaren. Onderhoud is nodig om ervoor te zorgen dat groen in elk seizoen veilig en prikkelend is voor bijvoorbeeld mensen met dementie of een fijn uitzicht biedt voor bedlegerige patiënten. Wij vinden het daarnaast belangrijk dat zorgpersoneel tot rust kan komen in het groen en bezoekers graag op uw zorglocaties komen. Beheer en onderhoud draait bij ons om het behoud van de uitstraling van de buitenruimte zoals u die voor ogen heeft. We signaleren wat werkt of nog beter kan en zorgen zo dat de waarde van gezond groen behouden blijft. Niet alleen op korte termijn, maar door te kijken naar onderhoud en beheer voor de lange termijn.

Zorgconcept

idverde weet alles over groen als therapie of middel om de zorg te ondersteunen. Om ervoor te zorgen dat u ook alles uit uw groene omgeving haalt, hebben wij een zorgconcept ontwikkeld. Hierin hebben we alle mogelijkheden van gezond groen naar praktische oplossingen vertaald. Op deze manier zorgen we dat groen rondom uw zorglocatie(s) daadwerkelijk zorgt voor ontspanning, afleiding, veiligheid, verbinding, geluidreductie, fijne geuren en kleuren, luchtzuivering en stressvermindering.

Schema zorgconcept
Lees meer over ons zorgconcept

Partners in de zorg

Wij realiseren en onderhouden gezond groene buitenterreinen voor: zorginstellingen, ziekenhuizen, overige (specialistische) zorg, zorg in de wijk en andere (kleinschalige) woonvormen.

idverde zorgt met het zorgconcept voor:

  • een buitenruimte als integraal deel van de zorgbehoefte
  • inrichting van die buitenruimte als helende omgeving
  • groen als kwaliteitsimpuls van zorginstellingen
  • een verbinding met de stedelijke of landschappelijke omgeving
  • een comfortabele zorg- en leefomgeving
  • toegevoegde waarde voor zorgvastgoed

Zorgprojecten van idverde Realisatie

Het Wereldhuis
Boxtel
Haarensteyn
Haaren
Het Buitenhuis
Esch

Wil je meer weten over onze expertise?

Brochure Groener zorgen

Wilt u meer weten over de groene mogelijkheden voor uw ziekenhuis, zorginstelling of zorgcomplex? Download dan onze brochure Groener zorgen.

Download brochure
Groener-Zorgen

Een greep uit onze projecten

Terreinonderhoud gehandicaptenzorg
De Zijlen
Bekijk project
Ontwerp en inrichting van de buitenruimte bij Het Gastenhuis
Amvest
Bekijk project
Herinrichting zorgtuinen
Zorggroep Elde Maasduinen
Bekijk project
Aanleg belevingstuin
Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius Veldhoven
Bekijk project
© Van Berkel Groep
Terreininrichting twee woonzorglocaties
Zorgstichting 't Heem
Bekijk project
'Doetuin' Holdert
Treant Zorggroep
Bekijk project

Ontmoet onze experts

Pieter Jan Lourens
Pieter Jan Lourens

Productmanager Business, Industrie en Zorg

T: 06 82 77 75 46
E: PieterJan.Lourens@idverde.nl

Martin Wigger
Martin Wigger

Adviseur Business, Industrie en Zorg

T: 06 82 48 14 52
E: martin.wigger@idverde.nl

Al onze experts