Nieuws
27 augustus 2019

Aanleg daktuin bij sport- en vrijetijdscentrum

Aan de voet van de Sallandse Heuvelrug, op sport- en vrijetijdscentrum Holterberg in Nijverdal, heeft BTL Realisatie in opdracht van Löwik daktechniek een daktuin aangelegd.

Van uitvraag naar uitvoering

De uitvraag was traditioneel: leg een daktuin aan met gras en planten om te zorgen voor biodiversiteit. Bij het voorbereiden van deze werkzaamheden kwam BTL in gesprek met de eindgebruikers en al snel werd duidelijk dat zij andere verwachtingen hadden. En dan kan een balletje snel gaan rollen. BTL Advies is aangehaakt, monstermateriaal (uiteraard na overleg met de opdrachtgever) goedgekeurd door de gebruikers en heeft een aangepast ontwerp gemaakt. In het nieuwe ontwerp zijn voornamelijk het beplantingsplan en tegels aangepast om zo een ‘+’ te bereiken in het sortiment.

Daktuin - Nijverdal

Logistieke uitdaging

Het logistieke aspect in de aanleg van deze tuin was wel een uitdaging. Gezien de ligging van de locatie was het niet eenvoudig om materialen aan te voeren. Doordat de opbouw van de daktuin tijdens het bouwproces veranderd werd moest er constructief ook gekeken worden of de gewichten wel gedragen konden worden.

Conclusie

In deze daktuin hebben we, dankzij een intensieve samenwerking tussen BTL Advies, Realisatie, opdrachtgever en eindgebruiker, een meerwaarde weten te bieden en de wensen van alle partijen laten uitkomen.

Overzicht Nieuws - Aanleg Daktuin Nijverdal

Stel mij een vraag

Laatste nieuws

Meer nieuws