• Home
  • Laatste nieuws
  • BTL Realisatie gestart met aanleg 150ste ‘schoolplein van de toekomst’
Nieuws
Andre Hingstman
André Hingstman

Vestigingsmanager, idverde Realisatie
T: 0411 62 21 14

29 oktober 2019

BTL Realisatie gestart met aanleg 150ste ‘schoolplein van de toekomst’

Woensdag 23 oktober was het zover. Bij basisschool de Bibit, de Sporckt en kinderopvang Teddybeer in Tilburg is de realisatie van het 150ste groene schoolplein in Noord-Brabant gestart. Tijdens een feestelijke bijeenkomst hebben de leerlingen het officiële startsein gegeven door het planten van drie bomen.

Tegels eruit, groen erin

De tegels die nu op het schoolplein liggen worden vervangen door groen met natuurlijke spelelementen, een moestuin en een modderkeuken. De komende weken zijn onze collega’s van vestiging Haaren bezig met de aanleg van dit nieuwe groene schoolplein. Hierdoor kunnen de kinderen straks leren, spelen en bewegen in een groene schoolomgeving. Daarnaast zorgt het groene schoolplein ervoor dat het regenwater beter weg kan en geven de bomen voor extra schaduw. Daarmee is dit klimaatbestendige schoolplein ook echt een ‘schoolplein van de toekomst’.

Nieuws 2 - 150ste groene schoolplein NB

Subsidie 'Schoolplein van de toekomst'

De realisatie van dit groene schoolplein is mede tot stand gekomen door de subsidie ‘Schoolplein van de toekomst’. Deze subsidieregeling is opgezet door de provincie Noord-Brabant, de vier Brabantse waterschappen, het Prins Bernhard Cultuurfonds, IVN en Jong Leren Eten. In totaal hebben zij €3,5 miljoen beschikbaar gesteld. De subsidieregeling richt zich op basisscholen én middelbare scholen die hun terrein gezond, klimaatbestendig en natuurlijk willen inrichten. Lees hier meer over de subsidieregeling.

Nog ruimte voor 100 groene schoolpleinen

Op dit moment is er nog €1,4 miljoen euro beschikbaar voor de realisatie van groene schoolpleinen in Noord-Brabant. Scholen kunnen een aanvraag indienen voor een bijdrage van maximaal 70% van de kosten, tot een maximum bedrag van €14.000. De subsidieregeling loopt tot december 2021.

Wil je meer weten over de subsidieregeling?

Pim Lage Venterink
Pim Lage Venterink

Productmanager Spelen, idverde Realisatie
T: 06 10 01 27 27

Gerealiseerde 'schoolpleinen van de toekomst' door BTL

IKC De Avonturier
Vught
Bekijk het project
KBS De Spoorzoeker
Breda
Bekijk het project
K.B.S. de bolster
Gilze
De Spaaihoeve
Eindhoven
Andre Hingstman
André Hingstman

Vestigingsmanager, idverde Realisatie

T: 0411 62 21 14
E: andre.hingstman@idverde.nl

Brochure Groener leren
Square_Brochure_groener-leren@2x
Download brochure

Laatste nieuws

Meer nieuws