• Home
  • Laatste nieuws
  • Drie jaar De Groenzoom: tijd voor een tussenbalans en een nieuwe website
Nieuws
Ben Groenen
Ben Groenen

Adviseur Omgevingsbeheer, idverde Advies
T: 073 205 11 00

29 april 2019

Drie jaar De Groenzoom: tijd voor een tussenbalans en een nieuwe website

De Groenzoom is een natuur- en recreatiegebied van 560 hectare tussen de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp en grenst aan Zoetermeer-Rokkeveen. Het is een gebied dat door veel bezoekers op verschillende manieren wordt gebruikt. Om bijvoorbeeld te fietsen, wandelen, kanoën of gewoon om van de prachtige natuur te genieten. Ook worden er regelmatig evenementen zoals natuurexcursies georganiseerd. Een belangrijk middel om bezoekers te informeren over De Groenzoom is de website (www.degroenzoom.nl). Deze was enigszins gedateerd en dus aan een opfrisbeurt toe. En dat is goed gelukt!

Frisse en overzichtelijke website

De nieuwe website ziet er niet alleen volledig anders uit, het is ook veel gemakkelijker geworden om de juiste informatie te vinden. Zo wordt de agenda overzichtelijker weergegeven, zijn interessante documenten over De Groenzoom (beheerplan, beheerkaart en soortengidsen) eenvoudig te vinden en is er een speciale pagina met de huisregels die gelden binnen De Groenzoom.

Drie jaar De Groenzoom

Tijdens een informatiebijeenkomst, waar veel intensieve gebruikers van De Groenzoom aanwezig waren heeft Ben Groenen, adviseur omgevingsbeheer en projectleider van De Groenzoom, een presentatie gegeven over drie jaar beheer door de beheercombinatie . Daarin is onder andere ingegaan op de ontwikkeling van de natuurwaarden in het gebied. Het aantal vlindersoorten dat is waargenomen ontwikkelt zich bijvoorbeeld positief. Steeds meer soorten vinden een definitief leefgebied in De Groenzoom. Ook is gesproken over de betrokkenheid van de omgeving en de wijze waarop de beheercombinatie deze via bijvoorbeeld natuurwandelingen, natuurwerkdagen en een compostdag probeert te vergroten. Tot slot is ingegaan op de communicatie over De Groenzoom. Slotstuk was de onthulling van de nieuwe website door Wethouder Dhr. Fortuin.

Flyer - Drie jaar De Groenzoom
Wil je weer weten over De Groenzoom in 2018?
Ben Groenen
Ben Groenen

Adviseur Omgevingsbeheer, idverde Advies

T: 073 205 11 00
E: ben.groenen@idverde.nl

“Samen met collega’s en betrokkenen gaan voor een aantrekkelijke groene buitenruimte.”

Laatste nieuws

Meer nieuws