Nieuws
04 december 2019

Hengelo en Weert zijn een Tiny Forest rijker

De afgelopen twee weken heeft IVN Natuureducatie, in samenwerking met BTL, 2 Tiny Forest aangelegd. Het eerste bos is in Weert gerealiseerd, in de wijk ‘De Leuken’ en het tweede bos is aangeplant in Hengelo, bij de Anninksschool.

Een Tiny Forest is inheems minibos van zo’n 200 m2, die de biodiversiteit stimuleert en kansen biedt om klimaatproblemen tegen te gaan. In het bos kunnen buurtbewoners elkaar op een gezonde plek ontmoeten en leert het kinderen in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur.

Het buitenleslokaal van de Anninksschool in Hengelo

Het Anninkbos, de nieuwe naam van het Tiny Forest op de Anninksschool, past heel goed in het onderwijs, zo vertelt leerkracht Andre Gilara in de Tubantia. We leren onze kinderen veel over de natuur uit boekjes, maar nog belangrijker is dat kinderen de natuur beleven en ervaren. Het openluchtlokaal, in de vorm van het Tiny Forest, gaat hier een belangrijke rol bij spelen.

Tijdens de aanplantdag was het nat en koud, maar vol enthousiasme plantten de leerlingen 600 bomen en struiken naast hun school. De volgende stap is de aanleg van een moestuin en groen schoolplein.

Het Luuëkerböske in Weert

In de wijk Leuken in Weert is het tweede Tiny Forest van die gemeente aangelegd. Het bos, met de naam ‘Luuëkerböske’ werd door wethouder Gabriels onthuld. De leerlingen van het IKC Leuken (groep 3 en 4) hielpen met de aanleg van het bos en zullen ook gaan zorgen voor het beheer. Na afloop werden de harde werkers beloond met een gezonde snack en een klein cadeautje.

De wethouder gaf verder aan dat biodiversiteit vanaf 2018 een speerpunt is waar werk van wordt gemaakt. Het concept ‘Tiny Forest’ maakt hem erg enthousiast en dat blijkt: afgelopen jaar is het eerste bos aangelegd en in de toekomst zullen nog drie Tiny Forest gerealiseerd worden. “in een Tiny Forest zit alles: bos, lucht, onderwijs, blijheid en een prachtig verhaal!”

Impressie Luuëkerböske in Weert

Overzicht - Tiny Forest Weert Hengelo

Stel mij een vraag

Laatste nieuws

Meer nieuws