In de media
16 maart 2020

Het groenseizoen is begonnen!

Verse lucht in je neus, terwijl je intensief aan het werk bent in het groen? Een brede glimlach op je gelaat, omdat de zon op je schijnt en je de beplanting van de gemeente aan het verzorgen bent? Dit is allemaal mogelijk, want het groenseizoen is begonnen!

Interview Tim Krijn

Het groenseizoen start vanaf begin maart en eindigt in november. Bedrijven in de groensector zijn al vanaf het begin van het nieuwe jaar op zoek naar medewerkers om hun teams te versterken.

Al jaren is Stadion Uitzenden specialist in het werven en bemiddelen van werknemers in het groen. Zo ook voor BTL, onderdeel van de idverde groep. Al ruim 10 jaar zijn beide partijen vanaf de aanvang van het seizoen druk in de weer om de juiste kandidaten toe te voegen aan de diverse disciplines binnen BTL. Tim Krijn, vestigingsmanager BTL Realisatie, vestiging Roermond is daarom geïnterviewd door Stadion Uitzenden.

Wat zoek je in een persoon die voor BTL komt werken?

Mensen die graag buiten fysiek actief zijn en in teamverband willen werken. De eigen expertise van iedere nieuwe medewerker is van essentieel belang om als bedrijf te groeien. Een open en eerlijke communicatie, zodat onze werknemers over hun problemen of wensen durven praten.

Wat zeggen BTL-werknemers ervan dat ze zo goed als altijd buiten werken?

Wij hebben collega’s die echte “buitenmensen” zijn, geboren om altijd buiten te werken. Maar er zijn natuurlijk ook mensen die altijd op kantoor hebben gewerkt en zich alsnog omscholen.

Vorig jaar kregen wij een collega die heel zijn leven gewerkt had als accountant. Hij wilde gewoon buiten zijn en buiten werken, hierdoor had hij gekozen om in de groenbranche te stappen. Dit is dan ook gelukt door hem om te scholen tot volwaardig hovenier!

Zijn er ook opleidingsmogelijkheden?

Bedrijven in de groenbranche staan er 100 procent voor open om werknemers een gepaste opleidingen aan te bieden voor start en/of ontwikkeling. Wij merken dat het steeds moeilijker wordt om de juiste kandidaten te vinden voor een specifieke functie; maar ook dat er steeds meer zij-instromers aangenomen worden die zich willen scholen/ontwikkelen in het groen. De ontwikkeling van deze kandidaten proberen wij, ook in samenwerking met Stadion Uitzenden, op diverse manieren te stimuleren.

Stadion Uitzenden
Roermond klein

Stel mij een vraag

Laatste nieuws

Meer nieuws