• Home
  • Laatste nieuws
  • idverde Realisatie, vestiging Haaren schenkt groen aan gedenkbos Loon op Zand
Nieuws
Suzanne 240 x 240
Suzanne Klerkx

Medewerker Marketing en Communicatie, idverde Nederland
T: +31 411 62 20 36

25 mei 2023

idverde Realisatie, vestiging Haaren schenkt groen aan gedenkbos Loon op Zand

Onze collega’s van idverde Realisatie, vestiging Haaren hebben diverse bomen en planten geschonken aan Gedenkbos De Spinder. Deze bijzondere plek biedt mensen de mogelijkheid om op een persoonlijke manier een groene gedenkplaats in te richten voor dierbaren die ze willen herinneren. Denk aan het planten van een boom ter ere van een jubileum, de geboorte van een kleinkind, of het begraven van de as van een geliefde.

John van de Sande werkt als hovenier bij idverde Realisatie en is ook al zo’n drie jaar vrijwilliger bij Stichting Gedenkbos De Spinder. Hij vertelt: “Als hovenier in je vrije tijd een mooi en bijzonder bos mee aanleggen voelt goed. Het vrijwilligerswerk is heel gezellig en het leidt tot mooie dingen.” De geschonken bomen en planten zijn na het plantseizoen overgebleven en komen nu op een mooie bestemming terecht!

Een trotse collega en tevens vrijwilliger bij het Gedenkbos aan het woord

Het bos is voor iedereen toegankelijk en voelt zeker niet als een begraafplaats of kerkhof. Het is een gevarieerd en goed verzorgd bos waar mensen met natuurlijke materialen mooie plaatsen kunnen inrichten en waar je fijn kunt wandelen en tot rust kunt komen. Van de Sande vertelt: “Een project waar ik trots op ben is de aanleg van een fruitboomgaard in het bos. Samen met andere vrijwilligers wilden we een klein voedselbos maken en hiervoor hebben we de grond verbeterd en 40 fruitbomen geplant. In mei is de weelderige bloesem ontwaakt, waar momenteel veel insecten op afkomen. Daarnaast vind je ruim honderd zitbanken en hangen er veel vogelhuisjes en voederplaatsen. Hierdoor zijn er vele vogels aanwezig, maar ook vind je er reeën en dassen terug. Ik ben er graag in mijn vrije tijd en daarbij is het werk voor een goede zaak.”

De Spinder
Gedenkbos De Spinder

Schenking van bomen en planten komt goed terecht

Dankzij de schenking van idverde Realisatie kan het Gedenkbos haagbeuken, taxus en bosplantsoen planten. Deze beplanting is gebruikt om een prachtige grenshaag te creëren, waarmee het bos in de toekomst nog mooier wordt afgebakend.

Daarnaast heeft het Gedenkbos ook enkele grote bomen ontvangen, zoals een linde en een moeraseik. Hoewel deze bomen een gebroken top hadden, waren ze verder nog in uitstekende staat. Deze aanwinsten zijn van onschatbare waarde voor het bos, dat oorspronkelijk voornamelijk bestond uit grove dennen, berken en de invasieve vogelkers. Door een diversiteit aan loofbomen, struiken en bloeiende planten aan te planten, wordt gestreefd naar een gevarieerd ecosysteem dat toekomstbestendig is en nog meer insecten en andere dieren aantrekt.

Suzanne 240 x 240
Suzanne Klerkx

Medewerker Marketing en Communicatie, idverde Nederland

T: +31 411 62 20 36
E: suzanne.klerkx@idverde.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws