Nieuws
Meggie Olijslagers - 2
Meggie Olijslagers

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland
T: 06 23 93 51 58

14 april 2021

Nationale Buitenlesdag

Gisteren was het de Nationale Buitenlesdag. Een mooi initiatief van Instituut Voor Natuureducatie (IVN) en Jantje Beton, want buiten les geven in een groene omgeving is gezond! Frisse buitenlucht en bewegen in het groen is goed voor zowel de fysieke als mentale gezondheid van kinderen. idverde NL heeft op verschillende scholen een actieve bijdragen mogen leveren aan de Nationale Buitenlesdag. Zo heeft idverde Realisatie, vestiging Haaren een buitenlesdag verzorgt op basisschool De Sporckt in Tilburg en idverde Realisatie, vestiging Veldhoven is langs geweest op twee scholen in Eindhoven: basisschool Taalbrug Junior en SBO De Reis van Brandaan. Resultaat: Een geslaagde buitenlesdag met enthousiaste leerlingen en prachtig weer!

150ste groene schoolplein van Noord-Brabant

In 2019 heeft idverde NL het 150ste groene schoolplein in het kader van subsidieregeling Schoolplein van de Toekomst aangelegd op basisschool De Sporckt in Tilburg. Het speelplein is getransformeerd van grijze tegels naar een speelplein met groene tuinen en natuurlijke speelelementen. Dagelijks spelen, leren en bewegen leerlingen hier in o.a. de klimboom, modderkeuken en houden ze de schooltuintjes bij. Elke klas heeft een eigen perk toegewezen gekregen en is verantwoordelijk voor het onderhoud. Samen met de conciërges en leerkrachten zorgen de kinderen ervoor dat hun tuintjes er netjes bij liggen.

Buitenlesdag basisschool de Sporckt

Harco Klok, (allround hovenier bij idverde Realisatie, vestiging Haaren) heeft samen met Johan van Helderen (conciërge van basisschool De Sporckt) de buitenlesdag verzorgt. De hele middag hebben groepjes leerlingen uit de klassen 3 t/m 8 mee mogen helpen met het planten van boompjes en diverse plantjes. De plantjes en boompjes hebben een mooie plek gekregen in de borders bij de ingang van de school. Ook hebben de kinderen meegeholpen met het onderhoud van de tuinen. Onze collega Harco heeft uitleg gegeven over het bodemleven en het onderhoud. Samen met de kinderen heeft hij de vlinderstruik gesnoeid, het onkruid verwijderd en de perken geharkt. Als beloning van het harde werken hebben de kinderen potjes met petuniazaadjes en een gieter dopje gekregen. Zo kunnen ze samen met de hele klas, de zaadjes zien groeien en de plantjes verzorgen.

Buitenlesdag in Eindhoven

Ook idverde Realisatie, vestiging Veldhoven heeft op 13 april tijdens de Nationale Buitenlesdag een actieve bijdrage geleverd. Onder begeleiding van de docenten hebben onze buitendienstcollega’s Martijn Dijkstra, Mathijn Buijse en Stephan Jonkers een buitenles gegeven aan leerlingen van SBO de reis van Brandaan in Eindhoven. Op educatieve wijze mochten de kinderen samen met de buitendienstmannen planten zetten in de borders en onderhoudswerkzaamheden verrichten aan hun eigen groene speelplaats.

Harry van Heeswijk (vestigingsmanager bij idverde Realisatie vestiging Veldhoven) en Geert Jan Heesterbeek (projectleider van idverde Realisatie vestiging Veldhoven) zijn langs Taalbrug Junior gegaan om de leerlingen te verassen met potjes Petunias. De leerlingen waren erg enthousiast. Een zeer geslaagde buitenlesdag!

Foto's Nationale Buitenlesdag

Meggie Olijslagers - 2
Meggie Olijslagers

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland

T: 06 23 93 51 58
E: meggie.olijslagers@idverde.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws