Nieuws
Roland van Braak - 2021
Roland van Braak

Regiomanager Zuidwest, idverde Realisatie
T: 06 22 42 16 21

04 juni 2020

Nieuwe Driemanspolder kleurt groen

Na drie jaar van voorbereiding verschijnt het eerste groen in de Nieuwe Driemanspolder; eerst een agrarisch gebied tussen Zoetermeer, Den Haag Leidschenveen en Leidschendam-Voorburg, nu een natuur- en recreatiegebied in wording. Door de combinatie van functies houden omwonenden droge voeten én ontstaat een heerlijk gebied om te ontspannen. Het hoogheemraadschap van Rijnland voert de herinrichting uit. Zij trekken hierbij op met de provincie en de diverse gemeenten.

Zo’n 1,8 miljoen m3 grond is verzet om het agrarische gebied om te vormen tot een natuur- en recreatiegebied van circa 300 hectare. Een hele klus, maar erg belangrijk voor de veiligheid van Zuid-Holland. Bij extreme piekbuien, waarmee we vaker te maken krijgen, kan het gebied tijdelijk zo’n twee miljoen kubieke meter water opvangen.

Door waterberging, natuur en recreatie (camping, horeca en botenverhuur) te combineren wordt zuinig omgegaan met de beperkte ruimte in de provincie én kunnen bewoners en toeristen genieten van een wandel- en fietsgebied met waterplassen, moeras, flora en fauna. Ook ruiters kunnen het gebied verkennen, zowel via ruiterpaden als via het water (doorwaadplaatsen).

1.000 bomen en 50.000 struiken

In opdracht van aannemerscombinatie Dijkencombi, is BTL Realisatie dit voorjaar gestart met de beplanting. Zij krijgen hierbij hulp van diverse collega’s van Verboon Groen & GWW (onderdeel van de BTL Groep). In het gebied komen meer dan 1.000 verschillende bomen te staan. Bij de camping komen linden te staan en in andere delen van het gebied vinden bezoekers onder meer beuken, appel- en kersenbomen, okkernoten (walnoot) en populieren. Samen met de 50.000 struiken, grassen, riet en bloemen ontstaat een natuurlijk gebied met een rijke biodiversiteit. Onze collega Thonie Quist laat het gebied zien in zijn vlog.

N3MP Vlog #14 Beplanting

Roland van Braak - 2021
Roland van Braak

Regiomanager Zuidwest, idverde Realisatie

T: 06 22 42 16 21
E: roland.v.braak@idverde.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws