Nieuws
02 oktober 2019

Spelen is groeien!

In navolging van Children’s Play Policy Forum (CPPF) vraagt de Branchevereniging Spelen & Bewegen aandacht voor een ramp die zich stilletjes voltrekt: kinderen spelen te weinig. De branchevereniging heeft hierover een brochure met een standpunt uitgebracht: ‘Spelen is groeien‘. Dit is een vrije vertaling van het standpunt ‘Play Builds Children’ van het Britse Children’s Play Policy Forum.

Onze huidige levensstijl brengt buiten spelen in de verdrukking

We bieden kinderen onvoldoende beweging. We laten hun lichaam verzwakken, ze kampen met geestelijke problemen en met overgewicht en we ontnemen ze hun zelfstandigheid. De samenleving houdt deze ontwikkeling in stand, maar de kosten hiervan zijn torenhoog, juist voor de samenleving!

Oproep aan politiek en overheid: meer spelen is een deel van de oplossing

Het standpunt benoemt de voordelen van spelen voor de ontwikkeling van kinderen en voor de maatschappij. Het beschrijft wat er is veranderd ten opzichte van onze kindertijd. En het doet een oproep aan de politiek en de overheid ervoor zorg te dragen dat de gehele samenleving profiteert van de unieke voordelen van veelvuldig en vrijelijk spelende kinderen.

Meerwaarde van groene speelplekken

Ook wij kunnen ons uiteraard vinden in het standpunt en de oproep van de branchevereniging. Het is belangrijk dat kinderen kunnen spelen en bewegen en dat er voldoende uitdagende speelplekken zijn. De brochure met het standpunt van de branchevereniging is hieronder te downloaden.

Wilt u meer weten over het belang van spelen en bewegen of wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van ontwerp, aanleg en onderhoud van (groene) speelplekken? Wij komen graag met u in contact.

Enkele gerealiseerde speelplekken door BTL

Speelplek Blauwestad
Groningen
Bekijk het project
Speelplek Anna Pauwlonastraat
Waalre
Bekijk het project
Herinrichting speelplekken
Almere
Groene speelplek
Borne
Download - Branchevereniging Spelen en Bewegen
Brochure met standpunt Branchevereniging Spelen & Bewegen
Overzicht- Nieuws - Branchevereniging Spelen en Bewegen

Stel mij een vraag

Laatste nieuws

Meer nieuws