Nieuws
Lonneke web
Lonneke Tetteroo

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland
T: 06 82 48 25 56

12 januari 2023

Textiel eruit, Groen erin op de NOT

Hoe kleding en groene schoolpleinen elkaar versterken

Circulaire Tuin, idverde NL en Texned hebben een jaar geleden de handen ineengeslagen om het mogelijk te maken dat scholen hun schoolpleinen kunnen vergroenen zonder daarvoor te hoeven betalen! Hoe gaat het in z’n werk? Scholen zamelen textiel in en ontvangen in ruil daarvoor een tegoed dat kan worden ingezet voor het vergroenen van het schoolplein door idverde NL. Door middel van een groene menukaart kan de school simpelweg zelf kiezen waar het tegoed aan wordt besteed. Inmiddels profiteren meer dan 40 scholen in Zuid-Holland van dit initiatief en ook is de uitrol naar de provincie Zeeland en Utrecht een feit; een succesvolle start!

Krachten bundelen

Door de unieke combinatie van textielinzameling en vergroening dragen we bij aan een duurzame oplossing voor meerdere maatschappelijke uitdagingen. Zo zorgt het project voor meer hergebruik van kleding, het verminderen van afvalstromen en draagt het bij aan het creëren van een 100% circulaire textielketen. Doordat scholen kunnen sparen voor het vergroenen van een schoolplein wordt er ook gewerkt aan een groenere en gezondere schoolomgeving, waar kinderen meer kunnen bewegen, spelen en zich beter kunnen concentreren.

1.500 euro voor groen

In een jaar spaart een school gemiddeld voor €1.500, waarmee de school bijvoorbeeld een geveltuin (10m1), voedselbosje (10m2) en vlinderborder (5m2) kan realiseren. Met deze ‘kleine’ groene aanpassingen aan het schoolplein willen we de school enthousiasmeren om een volledig groen schoolplein aan te leggen. Benieuwd hoe zo’n container eruitziet en hoe we jullie school/ stichting kunnen ondersteunen?

Neem oude kleding mee naar de NOT!

Tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) van 24 t/m 28 januari 2023 staan er op een duurzaamheidsplein in hal 3, aan het einde van de onderwijsboulevard, enkele containers. In deze containers verzamelen we tijdens de beursperiode oude kleding en onder iedereen die iets inlevert, verloten we na de beursperiode een leuk, passend cadeau. Boek dus nu je ticket voor de NOT en roep zoveel mogelijk collega’s op om oude kleding mee te nemen en in te leveren in een van de containers!

Lonneke web
Lonneke Tetteroo

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland

T: 06 82 48 25 56
E: lonneke.tetteroo@idverde.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws