Advies monumentale bomen

Paleis Het Loo
© Paleis Het Loo
Onze expertises
Paleis Het Loo | 2008 | Apeldoorn

Nationaal historisch erfgoed

De zeldzame monumentale bomen(lanen) van museum Het Loo zijn nationaal historisch erfgoed en belangrijk voor toekomstige generaties. idverde Bomendienst begeleidt de Tuindienst sinds 2004 met boombeheer. Hierbij staan behoud en veiligheid, maar ook laanboomverjonging centraal.

Ondersteuning dagelijks beheer

Paleis Het Loo in Apeldoorn wordt omringd door fantastisch mooie en oude bomen. Het intensieve gebruik van het terrein vraagt om goed georganiseerd boombeheer en een goede controle op boomveiligheid. Met name het voorterrein, dat vrij toegankelijk is en waar veel evenementen worden georganiseerd, heeft door z’n monumentale bomenlanen extra aandacht en zorg nodig.

Een aantal van de monumentale bomen heeft een gebrek wat door middel van nader boomtechnisch onderzoek wordt gemonitord. Daarnaast ondersteunen wij de Tuindienst bij het organiseren van het dagelijks (laanboom)beheer. De beheermaatregelen worden via een bestek door derden ten uitvoer gebracht. Aansturing en toezicht op de uitvoeringswerkzaamheden behoort ook tot onze taken.

Brainstormpartner

Paleis Het Loo en idverde Bomendienst passen goed bij elkaar als het gaat om innovatie én de intentie om mooie oude bomen te behouden. De vele bijzondere bomen vragen om een specialistische benadering. Hierbij kan het gaan om groeiplaatsverbetering op maat, maar ook om het afschermen van bomen voor publiek of het aanbrengen van speciale ankers in de boom. De diversiteit op zo’n prachtige locatie is enorm! We hebben in al die jaren een mooie samenwerkingsvorm ontwikkeld, waarbij lokale kennis en expertise van bomen samenkomen en leiden tot praktisch en duurzaam boombeheer.

© Paleis Het Loo
© Paleis Het Loo
© Paleis Het Loo
© Paleis Het Loo

Toezicht werkzaamheden Paleis Het Loo

Vanaf 8 januari 2018 zijn de deuren van het hoofdgebouw van Paleis Het Loo (museum) voor een drie jaar durende renovatie en uitbreiding gesloten. De samenwerking tussen de Tuindienst, idverde Bomendienst en de aannemer(s) zorgt ervoor dat de werkzaamheden minimale invloed hebben op het duurzaam voortbestaan van de aanwezige monumentale bomen. Het doel is: Samen de kwaliteit borgen!

Bijdrage duurzaam boombeheer

ca. 1.300 monumentale bomen beschermd

Volwassen bomen in een stedelijke omgeving

Arnold Meulenbelt (180619BTL-3168A)
Arnold Meulenbelt

Hoofd Boomtechnisch Advies, idverde Bomendienst

Stel mij een vraag