Groene speel- en ontmoetingsplek in Goes

Wijkvereniging Overturia
Onze expertises
Wijkvereniging Overturia | 2023 - 2024 | Goes

Veelzijdige groene buitenruimte voor jong en oud

Voor de bewoners van de wijk Aria in Goes wordt een langgekoesterde wens werkelijkheid: een nieuwe, groene speel- en ontmoetingsplek! Dit project, gerealiseerd door Aannemersbedrijf Fraanje en idverde NL in samenwerking met wijkvereniging Overturia en diverse partners, is gericht op het bevorderen van biodiversiteit, klimaatbestendigheid en gezondheid. Vanwege de lokale goede ideeën en een biodiverse inrichting linkend naar het buitengebied ontving de wijkvereniging eerder een mooie LEADER-subsidie voor het Zeeuwse project. Inmiddels maakt jong en oud met veel plezier gebruik van de speel- en ontmoetingsplek in het groen.

Groener spelen, bewegen en ontmoeten

De groene speel- en ontmoetingsplek in Goes omvat een speeleiland met brug, kliederstrand, water-speelspektakel en een Olivijn pad dat jaarlijks 60 ton CO2 afvangt. Daarnaast zijn er robuuste picknicktafels, een wilgentunnel, een kabelbaan van 30 meter en een voetbalveld met tribune. Het voetbalveld met tribune kan ook in gebruik worden genomen door nabij gelegen scholen voor buitenlessen. De omgeving is ingezaaid met bloemenmengsels, voorzien van vogelbosjes met Zeeuwse hagen en er zijn 147 bomen aangeplant, wat bijdraagt aan de lokale biodiversiteit.

De kinderen uit de wijk hebben actief bijgedragen aan het ontwerp, wat resulteerde in een speelplek die volledig aansluit bij hun wensen. Dit project benadrukt de kracht van samenwerking tussen bewoners, gemeente, provincie en organisaties, en biedt een groene, veelzijdige buitenruimte waar de hele gemeenschap van kan genieten.

Dit project is genomineerd voor de Stichting Steenbreektrofee van 2024!

Speel en ontmoetingsplek Aria Goes wilgenteentunnel

Het project in beeld:

Johnny de krijger
Johnny de Krijger

Projectleider sr., idverde Realisatie

Stel mij een vraag