Nieuws
Bron: Marc Nolte
Christian Jongenotter Tijdelijk
Christian Jongenotter

Contractmanager, idverde Realisatie
T: 06 51 60 21 02

20 november 2019

Jeugd Heijplaat plant bloembollen tegen eikenprocessierups

20 kinderen van basisschool De Klaver Heijplaat uit Rotterdam hebben op dinsdag 12 november op de Heijsekade bloembollen geplant. De kade is daarmee verder aangekleed en de bloembollen helpen tevens tegen de eikenprocessierups. Op de Heijsekade staan 21 eiken. De bollen trekken diverse insecten aan die de natuurlijke vijand zijn van de eikenprocessierups. Daarmee wordt voorkomen dat deze rups zich nestelt in de eiken.

Het planten gebeurde op initiatief van het Havenbedrijf en BTL Realisatie. Manager Monique Domsdorf van het Havenbedrijf heette de kinderen welkom. Vervolgens heeft Christian Jongenotter van BTL Realisatie meer verteld over de eikenprocessierups en de bloembollen. Daarna hebben hebben Monique Domsdorf en Nick Drijfhout van Hooff (Directeur Business Development bij BTL) de eerste bloembol geplant, waarna de kinderen zelf enthousiast aan de slag zijn gegaan met de bloembollen. Als dank voor het het harde werken kregen de kinderen een offcieel bollenplant diploma. Al met al was het, ondanks de regen, een zeer geslaagde ochtend!

Rups

De eikenprocessierups heeft zich landelijk gevestigd en op tal van plaatsen zorgen de brandharen van de rupsen voor grote overlast bij mens en dier. Op dit moment komen er nog geen eikenprocessierupsen voor in het havengebied. Om te zorgen dat dit zo blijft, probeert het Havenbedrijf insecten te lokken die eikenprocessierupsen bestrijden, zodra deze opduiken. Het efficiënt bestrijden van de eikenprocessierupsen bestaat uit diverse maatregelen die positief op elkaar inwerken. Er zijn veel insecten, waaronder de gaasvlieg, sluipwesp en de sluipvlieg, die de eikenprocessierupsen bestrijden. Een groot deel van deze insecten is afhankelijk van nectar en pollen tijdens hun volwassen leven. De kunst is om ze vroeg naar de gewenste locaties te lokken door middel van het planten van bloembollen. De gele kleur trekt heel veel insecten aan, daarom is het belangrijk om narcissen te planten. Om deze redenen hebben Havenbedrijf Rotterdam en BTL Realisatie in samenwerking met basisschool De Klaver Heijplaat de bloembollen geplant.

Christian Jongenotter Tijdelijk
Christian Jongenotter

Contractmanager, idverde Realisatie

T: 06 51 60 21 02
E: christian.jongenotter@idverde.nl

Brochure Groener leven
Square_Brochure_groener-leven@2x
Download brochure

Laatste nieuws

Meer nieuws