Nieuws
© Rudy Pekelaer
Meggie Olijslagers - 2
Meggie Olijslagers

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland
T: 06 23 93 51 58

17 april 2019

‘Stilstaan’ bij oorlogsmonument Oisterwijk

In het voorjaar van 2018 is het oorlogsmonument in het centrum van Oisterwijk opnieuw ingericht naar het ontwerp en beplantingsplan van Else Marie Sonnemans en Erik van der Velden. Om bezoekers de ruimte te geven om bij het monument te herdenken zijn zeer recentelijk een tweetal banken geplaatst en officieel geopend door Wethouder Dankers en andere betrokkenen.

Geschiedenis

“Het monument ‘Gevleugelde vrijheid’ in Oisterwijk is opgericht ter nagedachtenis aan 61 burgers die tijdens de bezettingsjaren door oorlogshandelingen om het leven zijn gekomen en aan vijf Nederlandse militairen die tijdens de strijd in het voormalig Nederlands-Indië zijn gesneuveld. Tevens herinnert het monument aan een Nederlandse militair die in 1983 in Libanon is omgekomen.” (bron)

Ontwerp

Omdat herdenken en bezinnen een grote rol spelen bij dit monument, stonden deze zaken centraal in het ontwerp. De geplaatste houten banken hebben een schaduwbeplanting als achtergrond en nodigen uit om plaats te nemen. Cercis siliquastrum bloeit op het kale hout, tijdens de periode rondom de dodenherdenking. Hiermee is het een markante blikvanger die naast de nog kale beuk (begin mei) een grote indruk achterlaat.

Meggie Olijslagers - 2
Meggie Olijslagers

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland

T: 06 23 93 51 58
E: meggie.olijslagers@idverde.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws