Nieuws
06 december 2021

Verschillende gemeenten weer een Tiny Forest rijker

Eind november was het weer zover. De realisatie van diverse Tiny Forest projecten. Onder begeleiding van idverde Advies hebben idverde Realisatie, vestiging Haaren, Roermond en Hengelo drie nieuwe Tiny Forest gerealiseerd in Den Bosch, Almelo en Weert. Ook dit keer hebben wij deze Tiny Forests aangelegd, in samenwerking met IVN Natuureducatie, de betrokken gemeenten, vrijwilligersorganisaties en heel veel enthousiaste kinderen.

Tiny Forest De ster van Keent in Weert

Samen met honderd leerlingen van brede school Markeent hebben wij eind november 600 bomen en struiken geplant bij Tiny Forest ‘de ster van Keent’. Dit is alweer de zesde Tiny Forest in Weert. Deze stervormige Tiny Forest is op initiatief van de basisschool naar de wijk Keent gekomen. De kinderen hebben het ontwerp gemaakt. Niet alleen de vorm van deze Tiny Forest is bijzonder. Er is ook nog extra aandacht voor dieren. In de Tiny Forest is een egelhotel en een vleermuizenkast gerealiseerd.

Tiny Forest Bosche Bos in Den Bosch

Ook Den Bosch heeft er weer een nieuwe Tiny Forest bij. De vierde Tiny Forest in Den Bosch is op 26 november, door ongeveer 220 kinderen van het Sint-Janslyceum en van Kindcentrum Zuiderster, aangelegd. In totaal hebben ze zo’n 860 boompjes en struiken geplant. De naam van de Tiny Forest is door de kinderen zelf bedacht.

Tiny Forest Doepark de Hagen in Amelo

In november is ook de Tiny Forest Doepark de Hagen in Amelo aangelegd. Leerlingen van OBS De Windhoek hebben, onder begeleiding van vrijwilligers van het Natuurhuis en onze hoveniers, zo’n 1.000 bomen geplant. De aanplanting vond plaats tijdens de feestelijke openingsweek van het Doepark.

Tiny Forest De ster van Keent in beeld

Over Tiny Forest

Een Tiny Forest is een inheems minibos dat ongeveer net zo groot is als een tennisbaan. Het minibos is vaak midden in een woonwijk gelegen en is een ideale plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren. Daarnaast is het ook een ontmoetingsplek voor buurtbewoners en wordt het gebruikt als buitenlokaal. Kinderen leren in dit buitenlokaal op een praktische wijze over de natuur. Op de website van het IVN is meer informatie te vinden over de oorsprong van het concept.

Overzicht - Nieuws - Tiny Forest november 2011

Stel mij een vraag

Laatste nieuws

Meer nieuws