• Home
  • Blogs
  • De rol van idverde NL bij de eerste NL Greenlabel woonwijk van Nederland
Groenbeleid & Strategie
Julia van der Heijden
Julia van der Heijden

Adviseur Klimaatadaptatie, idverde Advies
T: 0348 507 110

13 april 2023

De rol van idverde NL bij de eerste NL Greenlabel woonwijk van Nederland

Stel je voor: de gehele openbare ruimte wordt klimaatbestendig ingericht zodat deze bijdraagt aan de biodiversiteit. Op deze manier kunnen we het veranderende klimaat aan en gaan we de uitstoot van slechte stoffen tegen. Dat zou toch het ideaalbeeld zijn voor onze gehele leefomgeving? NL Greenlabel en haar partners kunnen allemaal een bijdrage leveren aan het tot stand brengen van zo’n toekomstbestendige leefomgeving. Wat kunnen wij als idverde NL met onze expertises toevoegen aan zo’n wijk?

Bouwteam

Een bouwteam wordt steeds vaker gebruikt binnen grotere projecten. Een bouwteam is een samenwerkingsverband tussen de opdrachtgever, de ingeschakelde adviseurs en een bouwbedrijf met als doel de totstandkoming van een project. Het is de bedoeling dat in dit samenwerkingsverband iedere partij zijn/haar specifieke ervaring en deskundigheid inbrengt.

Als idverde NL staan wij voor het vergroenen van de openbare ruimte en nemen deze ervaring en deskundigheid mee binnen een bouwteam. Binnen een bouwteam fungeren we als advies- en ingenieursbureau als ambassadeur voor het groen en toekomstbestendig inrichten van de omgeving.

Beplanting in Raalte
Climadaptive spel

Vakspecialisten

Groen is een belangrijk onderdeel van onze leefomgeving. Iedereen is zich hiervan bewust. Alleen niet iedereen weet hoe groen zó ingezet kan worden dat het ook ruimte biedt voor ontspanning, inspiratie, spelen en prestaties.  Om deze kennis over te brengen heeft idverde NL het spel ‘Climadaptive’  ontwikkeld. Op deze manier doorlopen opdrachtgevers, samen met idverde NL de stappen die noodzakelijk zijn om klimaatadaptieve maatregelen in de openbare ruimte te integreren in projecten.

Kom in gesprek!

Op deze manier willen we overheden, bedrijven en publieke organisaties helpen om waarde toe te voegen aan hun omgeving. Zowel in de adviesfase als in de uitvoeringsfase zoeken wij de samenwerking op met de opdrachtgever om tot een zo robuust en toekomstbestendig eindresultaat te komen.

Tijdens de Nationale Klimaat Expo, op 19 en 20 april in de Expo in Houten vindt u ons in stand 92 en komen wij graag met u in gesprek. Registreer uzelf nu via link.

Julia van der Heijden
Julia van der Heijden

Adviseur Klimaatadaptatie, idverde Advies

T: 0348 507 110
E: julia.vd.heijden@idverde.nl

“Het klimaatprobleem is geen probleem voor morgen, maar wel een probleem voor gisteren.”