• Home
  • Blogs
  • Groener spelen: hoe simpel kan het zijn!
Spelen
23 februari 2018

Groener spelen: hoe simpel kan het zijn!

Afgelopen weekend hebben we met het gezin lekker gewandeld in het bos. Met de eerste zonnestralen van het voorjaar in ons gezicht. Kortom, genieten!

De kinderen ontdekken steeds weer nieuwe spelaanleidingen tijdens het wandelen: eerst de bevroren plassen water en later weer balancerend over boomstammen of takken gooien voor de hond. Als ouders probeer je steeds weer te waarschuwen; pas op, straks glij van de stam af, heb je je broek weer smerig, ga zo maar door.

Toen de jongens op de stammen aan het klimmen waren, dacht ik ‘hoe simpel kan het zijn?’ In de dagelijkse praktijk worden we geleefd door regeltjes of het nu is van aanbestedingen of een veilig ontwerp van een speelplek. Kortom, alles willen we regelen, maar waarom? Omdat wij vinden dat het zo moet! Maar is dit wel juist? Wie bepaalt of een speelplek juist is ingericht?……juist ja, de kinderen zelf.

Blog - Groener spelen hoe simpel kan het zijn 3

Graag ga ik met u het gesprek aan om te kijken of we speelplekken kunnen maken die spontaan worden ingericht door kinderen. Laten wij als professionals en ouders eens langs de zijlijn staan en kijken wat er gebeurt als de kinderen zelf aan zet zijn.

Blog - Groener spelen hoe simpel kan het zijn 1

Stel mij een vraag