Zorg

Theresia van den Bogaard
Theresia van den Bogaard

Adviseur Planvorming & Strategie, idverde Advies
T: 073 205 11 00

Advies voor groener zorgen

Groen is van onschatbare waarde voor de zorg. Een groene omgeving is gezond, zorgt voor een sneller herstel en een kortere behandeling. Dit alles blijkt uit diverse wetenschappelijke studies. Als het groen rondom een zorglocatie op de juiste wijze is ingericht, zorgt groen ook voor een aangenamer leven. Dit is van belang voor patiënten op zorglocaties, mensen in de langdurige (verpleeg)zorg, medewerkers en bezoekers.

Groen op recept

Wij zien het als onze taak om zorglocaties in Nederland bij te staan met goede adviezen, zodat zij daadwerkelijk kunnen profiteren van gezond groen. Wij inventariseren en analyseren bestaande buitenruimtes, koppelen deze informatie aan onze groene menukaart. Hierin staan alle ingrediënten die volgens onze experts nodig zijn voor gezond groen. Zo kunnen wij voor elke doelgroep op zorglocaties passende mogelijkheden en oplossingen op maat bieden.

Gezond groen

Alle positieve effecten van groen hebben wij als groenexperts in een zorgconcept gegoten. Hierin hebben we alle mogelijkheden van gezond groen naar praktische oplossingen vertaald. Op deze manier zorgen we dat groen en het buitenterrein rondom uw zorglocatie(s) altijd voldoet aan de vijf belangrijke principes: toegankelijkheid, veiligheid, afleiding, therapie en gezond groen.

Wensen en behoeften

We zorgen dat groene buitenruimtes aansluiten bij de wensen en behoeften van patiënten en cliënten, maar ook bij zorgverleners en bezoekers. Denk aan: een veilige, zinnenprikkelende tuin voor mensen met dementie en een weelderig groen uitzicht voor bedlegerige patiënten tot een zorglandgoed of een veilig te bereiken nabij buurtparkje.

Beplanting

Onze beplantingsdeskundigen weten alles over kleuren, geuren, vormen en structuren. Ze kennen de werking van soorten. U kunt hierdoor rekenen op een deskundig beplantingplan geheel afgestemd op uw zorglocatie. We zijn er trots op dat we mensen écht gezonder en gelukkiger kunnen maken met onze groene projecten.

Groene experts

idverde Advies is dé groene expert op het gebied van zorg. We weten alles van groen als therapie, als helende omgeving (healing environment), als motor voor beweging, sociale contacten of herinnering en van groen als brenger van leven. Samen met onze experts brengen we uw wensen, behoeften en randvoorwaarden in kaart en zorgen we voor passende oplossingen.

Zorgconcept

idverde weet alles over groen als therapie of middel om de zorg te ondersteunen. Om ervoor te zorgen dat u ook alles uit uw groene omgeving haalt, hebben wij een zorgconcept ontwikkeld. Hierin hebben we alle mogelijkheden van gezond groen naar praktische oplossingen vertaald. Op deze manier zorgen we dat groen rondom uw zorglocatie(s) daadwerkelijk zorgt voor ontspanning, afleiding, veiligheid, verbinding, geluidreductie, fijne geuren en kleuren, luchtzuivering en stressvermindering.

Schema zorgconcept
Lees meer over ons zorgconcept

idverde Advies realiseert:

  • een buitenruimte als integraal deel van de zorgbehoefte
  • inrichting van die buitenruimte als helende omgeving
  • groen als kwaliteitsimpuls van zorginstellingen
  • een verbinding met de stedelijke of landschappelijke omgeving
  • een comfortabele zorg- en leefomgeving
  • toegevoegde waarde voor zorgvastgoed

Zorgprojecten van idverde Advies

Het Wereldhuis
Boxtel
Haarensteyn
Haaren
Het Buitenhuis
Esch

Brochure Groener zorgen

Wilt u meer weten over de groene mogelijkheden voor uw ziekenhuis, zorginstelling of zorgcomplex? Download dan onze brochure Groener zorgen.

Download brochure
Groener-Zorgen
Buitenruimte van Ronald McDonald hoeve
Nieuws

Ronald McDonald Hoeve blij met groene inclusieve buitenruimte

Lees meer