Sport

Square_Brochure_groener-sporten@2x
Brochure Groener sporten

Voor ontwikkeling van buitensportaccommodaties

Buitensporten is belangrijk. Het houdt mensen gezond en verbindt hen. Niet voor niets staat sport hoog op politieke agenda’s. idverde Advies helpt gemeenten en verenigingen bij het realiseren van bruikbare en aantrekkelijke sportparken en -faciliteiten. We geven advies en ondersteuning.

Een greep uit onze projecten

Sportadvisering gemeente Amsterdam
Gemeente Amsterdam
Bekijk project
Renovatie hockeyvelden hockeyvereniging HOD
Gemeente Valkenswaard
Bekijk project
Een nieuwe uitstraling voor de buitenruimte van Sportpark Molenbeke
Stichting Sportpark Molenbeke
Bekijk project
Kunstgras in gemeente Montferland
Gemeente Montferland
Bekijk project
Herinrichting sportpark Maastricht-zuid
Gemeente Maastricht
Bekijk project
Aanleg kunstgrasveld
B.S.V. Boeimeer
Bekijk project

Capaciteit en haalbaarheid

Elke sportclub wil bespeelbare velden voor haar gebruikers. Met goed onderbouwd beleid houdt u uw sportvelden bespeelbaar. Nu en in de toekomst. Met een objectief onderzoek geven we inzicht in wat nodig is om de kwaliteit en de capaciteit van de accommodatie op het gewenste niveau te houden. Dit doen we voor bestaande voorzieningen en bij nieuwbouw. Wij adviseren u graag over het aantal speeluren in relatie tot het benodigde beheer, uiteraard aansluitend op de wensen van de gebruikers. Zo kunt u optimaal uw sportvelden benutten.

Advies en begeleiding

Ontwerp en engineering van sportaccommodaties vragen om een vakkundig en onafhankelijk advies. Dit doen we voor alle soorten buitensporten, zoals: voetbal, hockey, tennis en de ‘vrije’ sporten. Wij hebben kennis van alle gangbare én innovatieve ondergronden. En veel ervaring met nieuwbouw van sportcomplexen (natuurgras, kunstgras, gravel enzovoorts) en de renovatie en het onderhoud van sportvelden.

Exploitatie en beheer

Gemeenten moeten verstandig omgaan met budgetten. Doorgaans zien zij het sociaal maatschappelijk belang van sporten en kijken daardoor realistisch naar de budgetten voor de exploitatie en het beheer van buitensportaccommodaties. Wij brengen graag voor u de (on)mogelijkheden in beeld, zodat u weloverwogen keuzes kunt maken over de exploitatie en het beheer van sportvelden of -parken.

SportGarant: onderhoud en toekomstbestendige sportvelden

Steeds meer sportclubs worden zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van sportparken. Dit brengt veel extra taken met zich mee zoals: het plannen van onderhoud, het afstemmen met aannemers en het uitvoeren van kwaliteitscontroles. idverde biedt uitkomst met een compleet dienstenpakket: SportGarant. U bent hierdoor verzekerd van specialistische kennis over onderhoud en beheer. Samen zorgen we dat sporters -nu en in de toekomst- op een onbezorgde manier kunnen sporten.

Wij adviseren en ondersteunen gemeenten en verenigingen met onder andere

  • Behoefteonderzoeken
  • Haalbaarheidsonderzoeken
  • Initiatieven rondom privatisering en participatie
  • Capaciteitsonderzoeken
  • Sportparkvisies
  • Toekomstbestendige sportvoorzieningen

Brochure Groener sporten

Wilt u meer weten over de groene mogelijkheden voor uw sportpark? Download dan onze brochure Groener sporten.

Download brochure
Square_Brochure_groener-sporten@2x