Kwaliteitsverbetering voetbalvelden VV Festilent

Gemeente Landerd
Onze expertises
Gemeente Landerd | 2018 | Landerd

Kwaliteit velden in lijn met de veldbelasting

Voetbalverenging Festilent is een prachtige voetbalvereniging in de gemeente Landerd. Sinds 1991 is de verenging gehuisvest op het huidige complex aan de Boekelsedijk te Zeeland. Afgelopen jaren zijn de natuurgrasvoetbalvelden door KIWA ISA Sport B.V. beoordeeld als (vrij) redelijk. De vereniging heeft echter aangegeven dat de kwaliteit van de wedstrijdvelden niet te waarborgen is met de huidige veldbelasting.

Minder uitval wedstrijden en trainingen

De gemeente Landerd heeft als doelstelling om de kwaliteit van de voetbalvelden te verbeteren. Deze verbetering zal leiden tot minder uitval van wedstrijden én trainingen. In opdracht van de gemeente Landerd heeft BTL Advies de huidige kwaliteit van de natuurgras voetbalvelden onderzocht. Op basis van deze bevindingen zijn een drietal, kwaliteit verbeterende, varianten beschreven welke tevens financieel zijn onderbouwd.

Project - Kwaliteitsverbetering voetbalvelden VV Festilent - 2

Uitvoeren van maatregelen

De eerst maatregel, de aanleg van een kunstgras voetbalveld, is reeds uitgevoerd. De natuurgrasveld krijgen daar waar nodig een kwaliteitsimpuls. Tevens zal het reguliere onderhoud anders worden opgepakt.

Brochure Groener sporten

Wilt u meer weten over de groene mogelijkheden voor uw sportpark? Download dan onze brochure Groener sporten.

Download brochure
Square_Brochure_groener-sporten@2x