‘Doetuin’ Holdert

Treant Zorggroep
Onze expertises
Treant Zorggroep | 2016 - 2018 | Emmen

Zorgvisie van BTL

Volgens BTL zijn er vijf facetten die gelden voor de buitenruimte van iedere zorginstelling: groen, veiligheid, toegankelijkheid, afleiding en therapie. Deze bleken 1-op-1 aan te sluiten bij het plan dat door Woonwijkcentrum Holdert ontwikkeld was. Zo kwam een mooie match tot stand!

Project - Doetuin Holdert - 6

Inspanning en ontspanning

We zijn na het initiële contact een aantal keer met elkaar in gesprek gegaan over de realisatie van de tuin. Deze is omsloten door een groene haag, waardoor er een natuurlijke afbakening is en de tuin een geborgen karakter heeft. In de tuin kunnen bewoners oefeningen doen op beweegtoestellen van Nijha, een spelletje spelen op de jeu-de-boulesbaan of ontspannen door de tuin wandelen en genieten van het aanwezige groen.

Bewoners aan zet

De beplanting is zo gekozen dat er het hele jaar door afleiding te vinden is met geur en kleur. Daarnaast zijn er windbrekende voorzieningen aangelegd in de vorm van een kant-en-klaar haag en een strook met grote robuuste beplanting.
De kracht van de tuin schuilt erin dat de gebruiksmogelijkheden zoveel mogelijk aan de bewoners worden overgelaten. Want daar moet een tuin bij een zorgorganisatie altijd aan bijdragen: meerwaarde voor de gebruiker en omgeving. Het geld voor de aanleg van de tuin is tot stand gekomen met hulp van diverse acties, waaronder een voorjaarsmarkt, gift van Vrienden van Holdert en een metselwedstrijd voor de zitelementen. Daarnaast heeft het Nationaal Ouderenfonds een bijdrage gedaan.

"De nieuwe tuin zorgt voor meer ontmoeting en beweging, en geeft de locatie een mooie uitstraling. Samen met BTL hebben wij een plan opgesteld, zodat de tuin goed toegankelijk is." Project Coördinator Holdert Treant Zorggroep

Vind je dit project interessant?

Dan is onze nieuwsbrief zeker een aanrader. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten en ontwikkelingen binnen het groen.