• Home
  • Projecten
  • Groene daken voor luxe nieuwbouw woonplan in Rotterdam’s Park 16Hoven

Groene daken voor luxe nieuwbouw woonplan in Rotterdam’s Park 16Hoven

BVR Groep
BVR Groep | 2023 - 2024 | Rotterdam

Intensieve daktuin en sedumdaken

Langs de rand van de opkomende stadswijk Park 16Hoven in Rotterdam werkt BVR Groep aan een nieuwbouwproject met 70 terrasappartementen en penthouses. Dit stijlvolle woonplan heeft de historische buitenplaats getransformeerd tot Landgoed de Hoven, bestaande uit drie unieke woongebouwen genaamd de Oranjerie, ’t Koetshuis en de Villa. idverde NL is door Rooftop Dakbeheer B.V. (Dakdekker) gevraagd om een intensieve daktuin aan te leggen en sedumdaken. Momenteel hebben we twee sedumdaken gerealiseerd en starten we in het najaar met het sedumdak op het hoofdgebouw. De intensieve daktuin bovenop het hoofdgebouw wordt begin 2024 aangelegd.

Het nieuwbouwproject heeft als doel een modern en comfortabel woongebied te creëren met een sterke nadruk op groen, ontspanning en duurzaamheid. Gelegen in een groene omgeving staat het project bol van duurzame en innovatieve elementen. Hiermee wordt beoogd om een hoogwaardige, duurzame woonwijk te ontwikkelen die tegemoetkomt aan de groeiende vraag naar comfortabele en milieuvriendelijke woningen in de regio Rotterdam.

De groene daken vullen het project goed aan en dragen o.a. bij aan goed waterbeheer en verkoeling. Door een mix van verschillende sedum en diverse soorten beplanting op de intensieve daktuin dragen de groene daken ook bij aan de biodiversiteit.

Daktuin De Hoven13

Brochure Groener bouwen

Wilt u meer weten over de groene mogelijkheden voor uw bouwproject? Download dan onze brochure Groener bouwen.

Download brochure
Square_Brochure_groener-bouwen@2x
Coen Bal
Coen Bal

Productmanager dak- en gevelgroen, idverde Realisatie

Stel mij een vraag