Nieuws
29 oktober 2020

idverde advies contentpartner tijdens NCBOR 2020

Op donderdag 26 november vindt het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte 2020 plaats. Hét congres over het beheer van de openbare ruimte. Dit jaar is het een online congres. U kunt ook dit jaar weer rekenen op bevlogen hoofdsprekers en vele deelsessies met inspirerende voorbeelden uit de praktijk. idverde Advies is één van de contentpartners en wij zullen enkele inspirerende deelsessies gaan presenteren.

Deelsessie 1: havenbedrijf voert regie om samen met de markt haar doelstellingen te bereiken

Net als veel gemeenten wil het Havenbedrijf Rotterdam werken volgens de principes van assetmanagement met een compacte organisatie waarbij alle operationele werkzaamheden op regie worden uitbesteed. Dit is een transitie in de eigen organisatie, maar ook in de samenwerking met de markt. Simpelweg uitbesteden van de uitvoerende taken geeft namelijk problemen in de praktijk omdat de opdrachtnemer niet goed weet wat de achterliggende doelstellingen achter het contract zijn. Volledig transparantie vanuit opdrachtgever én opdrachtnemer blijkt wél een oplossing.

Het Havenbedrijf heeft de beoogde opdrachtnemer gevraagd een contract te schrijven waarbij de opdrachtgever regie voert op de beoogde doelstellingen en KPi’s en de opdrachtnemer alle benodigde informatie en data verzamelt en aanlevert. In deze sessie vertellen zij hoe dit heeft geleid tot een herverdeling vanaf taken, rollen en verantwoordelijkheden en hoe dit het afgelopen jaar in de praktijk heeft gewerkt.

Spekers:

Olaf Rienks, Havenbedrijf Rotterdam
Lars Tamboer, idverde Advies

Deelsessie 2: klimaatbestendig en natuurinclusief van schets tot schoffel, samen met bewoners

Almere profileert zichzelf van oudsher als parkstad (stad als landgoed). Desalniettemin zijn (en worden) bebouwde gebieden niet allemaal even ‘groen’. De inrichting van het openbaar gebied, maar ook de inrichting van tuinen en de gebouwen, sluiten niet aan bij de huidige inzichten op het gebied van klimaatadaptatie en natuurinclusiviteit (biodiversiteit). Om de stad klimaatbestendig en natuurinclusief te maken, moeten zowel de openbare ruimte, privéterreinen en alle gebouwen anders worden ingericht/gebouwd en beheerd. Om de fysieke benodigde aanpassing te bewerkstelligen en vervolgens te behouden moeten zowel bewoners als de gemeente een mentale omslag maken.

In deze sessie laat Gemeente Almere zien hoe top-down en bottom-up het beleid en de uitvoering elkaar vinden. Aan de hand van praktische voorbeelden laten we zien hoe dit bij het programma Groenblauw is aangepakt. Door het vooraf definiëren van ambities, het bewaken hiervan, het verleiden van bewoners door financiële drempels te verlagen, het aanpassen van (lokale) bouwvoorschriften en meer.

Spekers:

Hester Kersten, Gemeente Almere
Albert Jan Kerssen, idverde Advies

Onze sprekers tijdens de deelsessies

Lars Tamboer
Lars Tamboer

Vestigingsmanager

T: 06 53 32 75 68
E: lars.tamboer@idverde.nl

“Met innovatieve oplossingen geef ik invulling aan de groene uitdagingen van de toekomst.”
Albert Jan kerssen - 2020
Albert Jan Kerssen

Vestigingsmanager

T: 06 53 22 34 74
E: albertjan.kerssen@idverde.nl

“Bouwen aan groen door bouwen met groen doen wij op het hoogste niveau.”

Meld u nu aan!

Het belooft een mooie online middag te worden vol inspiratie, interessante deelsessies én sprekende praktijkvoorbeelden. Op de website van het conrges kunt u het volledigde programma vinden en u ook aanmelden voor het congres.

1200x627_NCBOR2020_Li_V2
Meld u nu aan!

Brochure idverde Advies

Wilt u meer weten over de groene mogelijkheden die idverde Advies u kan bieden? Download dan onze brochure.

Download brochure
Square_Brochure_advies-voor-groener-leven@2x
Header - Overzicht - NCBOR2020

Stel mij een vraag

Laatste nieuws

Meer nieuws