In de media
Suzanne 240 x 240
Suzanne Klerkx

Medewerker Marketing en Communicatie, idverde Nederland
T: +31 411 62 20 36

11 april 2023

idverde NL en Van der Starre klimmen samen in het gevelgroen

Het nieuwe concept Urban Climbers van Van der Starre wordt binnenkort getest bij idverde Realisatie, vestiging Roosendaal (idverde NL). Beide partijen willen de potentie in kaart brengen van drie systemen op het gebied van klimplanten als gevelgroen. Volgens zowel Van der Starre als idverde NL leveren klimplanten tegen gevels van bedrijfsgebouwen een belangrijke bijdrage aan het verhogen van de biodiversiteit.

Van der Starre wil met het nieuwe concept Urban Climbers het gebruik van klimplanten als gevelgroen stimuleren en heeft daarvoor drie verschillende systemen ontwikkeld. Easy²Green is de goedkoopste en simpelste oplossing om een muur te vergroenen, met behulp van zelf hechtende klimplanten. Bij het Rack²Green-concept groeien de klimplanten langs een gegalvaniseerd hek van gaas, en bij het Twine²Green-concept wordt gebruikgemaakt van staalkabels. Deze drie systemen worden binnenkort getest bij het pand van idverde NL.

‘We zijn van oudsher vooral gespecialiseerd in het aanleggen van daktuinen; het gevelgroen was een beetje onderbelicht’, vertelt Coen Bal, projectleider dak- en gevelgroen bij idverde NL. ‘Hier willen we verandering in brengen. Omdat Van der Starre met het concept de business-to-businessmarkt wil benaderen, hebben we elkaar gevonden. Klimplanten als gevelgroen hebben in mijn ogen veel potentie. Vandaar dat we in Roosendaal willen testen welk systeem van Van der Starre het effectiefst is. Op de langere termijn willen we bekijken bij welke projecten we de handen ineen kunnen slaan.’

Meer lezen? Bekijk het volledige artikel in Stad en Groen online.

Klimplanten als natuurlijke airco voor gebouwen
Suzanne 240 x 240
Suzanne Klerkx

Medewerker Marketing en Communicatie, idverde Nederland

T: +31 411 62 20 36
E: suzanne.klerkx@idverde.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws