Persbericht
18 februari 2020

Kinderen planten Tiny Forest “Het BoogBos” in Eindhoven

Honderd leerlingen van KC de Boog hebben, samen met buurtbewoners, natuurorganisatie IVN en BTL Realisatie, vestiging Veldhoven, op maandag 17 februari een Tiny Forest aangelegd in Eindhoven. De kinderen van de basisschool mochten zelf de naam verzinnen. Het werd: “Het BoogBos”. Wethouder Rik Thijs onthulde deze ochtend het naambord met enkele kinderen.

Wethouder Thijs: ”Prachtig hoe de jeugd betrokken wordt bij het planten van de bomen. Dit is zo belangrijk. Fijn dat in de toekomst ook groepen kinderen gebruik gaan maken van dit buitenleslokaal!” De kinderen waren allemaal even enthousiast aan het planten en gaven hun bomen de prachtigste namen als Prikkeltje, Zuurstofboom, Katapult en Fret. Een leerling schreef op haar label de datum: “Want dan weet ik wanneer mijn boom jarig is”.

Tiny Forest: minibos ter grootte van een tennisbaan

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Het minibos wordt een prettige ontmoetingsplek voor buurtbewoners en verbetert het klimaat en de biodiversiteit in de wijk. Een Tiny Forest is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal en worden opgeleid tot Tiny Forest Ranger. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Het bos zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.

Tiny Forest - BoogBos

Honderd Tiny Forests in vier jaar

Door verstedelijking, digitalisering en ons drukke bestaan is de kloof tussen mens en natuur groter dan ooit. IVN werkt aan een wereld waarin contact tussen mens en natuur vanzelfsprekend is. Een Tiny Forest is bij uitstek geschikt om mens en natuur te verbinden. IVN wil dat elke buurt zijn eigen minibos krijgt, zo komt de natuur in steden steeds dichterbij. Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

Over IVN Natuureducatie

Dit is een persbericht van IVN Natuureducatie. IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten 

Overzicht - Nieuws - Tiny Forest EIndhoven

Stel mij een vraag

Laatste nieuws

Meer nieuws