Nieuws
Marc Lansink
Marc Lansink

Vestigingsmanager, idverde Bomendienst
T: 06 20 96 10 80

19 september 2018

Raar, maar waar! En toch dagelijkse praktijk

Hymenoscyphus pseudoalbidus, Cryptostroma corticale, Kretzschmaria deusta, Scolytus intricatus… Zijn dit bekende termen voor u, maar wilt u op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen? Of zijn dit voor u onbekende termen en wordt u juist nieuwsgierig van deze exotisch klinkende namen? Bent u benieuwd naar wat het is, hoe het wordt veroorzaakt en wat de gevolgen kunnen zijn…?

Heeft u de juiste antwoorden op onze vragen?

Speel tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte (stand 2.2.14) mee met de BTL Bomendienst Kennisquiz. Onder de deelnemers die de meeste vragen goed weten te beantwoorden, verloten we één halve dag inzet van de Airgrow bodembeluchter, één stabiliteitsmeting met de Picus geluidstomograaf en één advies vanuit de Boomziektenbundel. Bij een volledig ingevulde antwoordkaart ontvangt u standaard een exemplaar van het boek ‘Iep of Olm’ (zolang de voorraad strekt).

Met specialistische kennis worden bomen groot

Stadsbomen zijn belangrijk voor de leefbaarheid in onze steden. Ze dragen bij aan het microklimaat en leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan onder andere temperatuurregulatie, water- en fijnstofafvang en ons algehele welbevinden. Door de beperkte ruimte in onze stedelijke omgeving staan stadsbomen onder druk en is de gevoeligheid en de kans op aantastingen groter. Daarom is het goed om signalen die op aantastingen duiden vroegtijdig te herkennen om bomen hiertegen te beschermen. Alleen zo kunnen we deze waardevolle bomen duurzaam in stand te houden.

Wij denken altijd als eerste aan de huidige waarde van een boom. Hoe kunnen we die handhaven? Omzagen kan altijd nog. Om die afweging goed, gefundeerd en snel te maken is gedegen kennis van belang. Het stellen van een diagnose leidt dan soms tot fantastische oplossingen waar de boom, de omgeving en de boombeheerder van profiteren!

Dus delen wij graag met u wat wij zoal dagelijks tegenkomen, hoe wij problemen, plagen en aantastingen in bomen analyseren, waarom wij insteken op preventie, welke rol de wetenschap hierbij speelt en hoe wij tot een gedegen, onderbouwd en leesbaar advies komen. Onze kennis en bijna 50 jaar ervaring in de boomverzorging dragen daaraan bij.

Aangetroffen op een blad. Zorgwekkend ......?
Het lijkt wel houtskool...
Het is maar een klein kevertje...
Marc Lansink
Marc Lansink

Vestigingsmanager, idverde Bomendienst

T: 06 20 96 10 80
E: marc.lansink@idverde.nl

“Actief zijn over de volle breedte van het vakgebied, van beleid tot verplanten, draagt bij aan een groenere, boomrijke omgeving.”

Laatste nieuws

Meer nieuws