Persbericht
Meggie Olijslagers - 2
Meggie Olijslagers

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland
T: 06 23 93 51 58

05 maart 2018

Succesvol jaar voor iepen wereldwijd!

DutchTrig® is een beproefde biologische vaccinatie in de strijd tegen iepziekte. Naast de toepassing in Nederland sinds 1992, wordt DutchTrig® ook in onder meer de Verenigde Staten (2005), Duitsland (2006),Zweden (2010) en het Verenigd Koninkrijk (2016) succesvol ingezet. Ieder jaar wordt onderzocht hoeveel geïnjecteerde iepen zijn behouden door de behandeling. In 2017 was het succespercentage erg hoog. Zo is 99,5% van de geïnjecteerde iepen in Nederland gezond gebleven na injecties met DutchTrig®. In het Verenigd Koninkrijk en Zweden was dit zelfs 100%. In 2018 kunnen nog meer iepen worden beschermd, dankzij de toelating in Denemarken en Noorwegen.

Toekomstbestendig

De laatste tijd is er nog meer aandacht voor het belang van groen in onze steden. Niet alleen omdat we ons prettiger voelen in een groene omgeving met schone lucht, maar ook om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen, zoals periodes met hitte en extreme regenval. Bomen geven schaduw en verkoeling, zorgen voor schonere lucht en met hun enorme wortelstelsel en kroon zijn ze belangrijk voor de waterhuishouding in steden en dorpen. Doordat iepen nauwelijks gevoelig zijn voor vervuilde lucht, een transparante kroon hebben en in vele grondsoorten gedijen, zijn ze met uitstek geschikt om in een stedelijke omgeving tot volle wasdom te komen en een bijdrage te leveren aan een prettig leefklimaat.

Resultaten 2017

Al meer dan 25 jaar zorgt DutchTrig® ervoor dat vele iepen worden behouden. In 2017 was het succespercentage in Zweden, het Verenigd Koninkrijk, New England (VS) 100% en in Duitsland 99,7%. In Nederland is 99,5% van de behandelde iepen gezond gebleven. In de factsheet 2017 vindt u nog meer cijfers over de bescherming van iepen.

Download de Factsheet 2017 - DutchTrig®

2018: toelating Denemarken en Noorwegen

Uiteraard gaan we ook in 2018 weer aan de slag met de bescherming van iepen! Sinds dit jaar is DutchTrig® toegelaten in Denemarken en Noorwegen. Een mooi signaal dat zij de waarde van iepen herkennen en nog actiever aan de slag gaan met de bescherming hiervan.

Meggie Olijslagers - 2
Meggie Olijslagers

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland

T: 06 23 93 51 58
E: meggie.olijslagers@idverde.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws